kuchynská linka

5 tipov na plánovanie novej kuchynskej linky

Rozhodli ste sa investovať do novej kuchyne? Pripravili sme pre vás niekoľko užitočných tipov, na ktoré by ste mali myslieť pri návrhu kuchynskej linky. Akým chybám by ste sa mali vyhýbať?

1. Nezabúdajte na váš pracovný priestor

Začneme priestorom. Chybou mnohých ľudí pri navrhovaní kuchyne nie je maximalizácia využiteľného priestoru. Bez ohľadu na to, či varíte minimálne, alebo vo veľkom, pracovné plochy by ste v novom návrhu mali maximalizovať a nezabudnite zvážiť, koľko spotrebičov budete denne používať.

2. Dostatok priestoru na skladovanie

Z pracovného priestoru pri návrhu prechádzame do úložného priestoru. Mali by ste zvážiť, čo všetko využívate, aké potraviny skladujete v kuchyni a aké máte vybavenie. Všetko preto, aby finálny návrh kuchyne obsahoval dostatok úložného priestoru. Nemyslite len na skrinky, zvážte priestor na stene a otvorené police.

3. Nadčasový dizajn kuchynskej linky

Ak ste sa rozhodli, že by ste chceli zmeniť kuchyňu, pravdepodobne je to z dôvodu, že má zastaralý vzhľad a nemá dobré funkčné využitie. Trendy sa menia. Výmena kuchynskej linky je pomerne veľká investícia, preto by ste sa mali poradiť s dizajnérom a vytvoriť návrh, ktorý má nadčasový vzhľad. Iba tak budete mať kuchyňu, ktorá vám bude robiť radosť roky.

4. Naplánujte si rozpočet

Jednou z najčastejších chýb v každom domácom projekte je prekročenie rozpočtu. Dôležité je byť nákladovo efektívny a neškrtať – preto si rozpočet dobre náplanujte. Majte na pamäti to, čo pri renovácii potrebujete zaplatiť a neutrácajte peniaze navyše za dekorácie pred dokončením linky.

5. Spolupracujte s dizajnérom

Aj keď sú DIY projekty skvelé, nezaškodí, ak si necháte poradiť od odborníka. Ten pomôže vylepšiť vaše nápady a pripraví pre vás návrh novej kuchynskej linky, ktorá bude nielen estetická, ale aj funkčná. Pri kuchyni je potrebné veľa vecí, ktoré nie sú na prvý pohľad zrejmé, skúsený dizajnér vás na ne upozorní.
Aká je naša rada na záver? Pamätajte, že trendy sa menia a je im ľahké podľahnúť. Pri návrhu kuchynskej linky však vždy dajte na prvé miesto funkčnosť. Koniec koncov, hlavným účelom kuchyne je poskytnúť vám priestor, ktorý potrebujete na prípravu jedla a varenie.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy