moderný interiér

5 znakov moderného interiéru

Hlavnou úlohou moderného dizajnu v mnohých domácnostiach a podnikoch je zachovať určitú rovnováhu medzi dekoráciami a nábytkom a ich zamýšľaným účelom. Inými slovami, ak niečo nemá v priestore praktické využitie, nemusí to tam byť. Moderný štýl v konečnom dôsledku zodpovedá nášmu dynamickému, rýchlo sa meniacemu rytmu života. Čo však bezprostredne symbolizuje moderný štýl?

1. Moderný štýl je šetrný k životnému prostrediu

S rastúcim povedomím o environmentálnych problémoch vnímame trend používania udržateľnejších materiálov a prírodných tkanín v domácnostiach. Reč je najmä o materiáloch, ako je drevo alebo koža, ide teda o moderné prvky šetrné k životnému prostrediu, ktoré budú v trendoch nasledujúcich rokov zohrávať veľkú úlohu.

2. Prírodné materiály a prvky

Okrem toho, že prírodné materiály a prvky sú veľmi príťažlivé vďaka kombinácii moderného a tradičného dizajnu interiérov, ktoré musia slúžiť ako miesta pre život, prácu a zábavu, sú aj šetrné k životnému prostrediu a majú určitú dávku „charakteru“. Horúcim trendom sú preto kamenné obklady, vysoké stropy, drevené a kovové prvky či neutrálne farby.

3. Prirodzené osvetlenie

Ďalším dôležitým znakom v modernom dizajne je použitie prirodzeného osvetlenia. To nielenže šetrí čoraz drahšiu elektrickú energiu, ale je to aj praktický a funkčný spôsob, ako presvetliť a vizuálne otvoriť miestnosť. Veľké okná často vyhovujú tejto funkcii, preto sa ich mnohí majitelia domov snažia zahrnúť do svojich návrhových plánov.

4. Čisté línie a jednoduchý nábytok

Myšlienka jednoduchých, nezdobených a čistých línií v modernom interiérovom dizajne vychádza z nemeckej a škandinávskej architektúry a dizajnu. Považuje sa pritom za „prirodzený spôsob života“. K takýmto prvkom patrí napríklad kožený nábytok (pohovky a stoličky), ktorý sa vyvinul do dôležitého moderného doplnku priestoru, najmä keď došlo k jeho zmene z objemných a nadmerných rozmerov k modernejším veľkostiam s jednoduchými a čistými líniami.

5. Praktickosť a funkčnosť

Praktickosť a funkčnosť sú dve najdôležitejšie vlastnosti moderného interiérového dizajnu. Jeho podstata spočíva okolo dekoratívnych prvkov slúžiacich najmä pre funkciu, nie na ozdobu. Preto platí, ak nemajú praktický účel, nepotrebujete ich.

Kontaktujte nás a pomôžeme vám zariadiť kuchyňu s obývačkou.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy