Aké trendy uvidíme v roku 2023?

Koniec roka sa blíži, a tak je prirodzené, že aj naši dizajnéri už riešia trendy roku 2023. Prezradíme vám, čo v interiérovom dizajne uvidíme v roku 2023 častejšie.

1. Luxusná ekológia

V roku 2023 budú v popredí priestory navrhnuté s ohľadom na životné prostredie, pričom budú stále elegantné a luxusné. Očakávajte prechod od syntetických materiálov k organickým vrstveným textúram. Udržateľný dizajn zostane na prvom mieste a bude podporovať obnoviteľné materiály ako vlna, bavlna, bambus, linoleum a korok v dizajnových prvkoch, ako sú podlahy, nábytok, textílie a stavebné materiály.

2. Holistický dizajn

V súlade s návratom k udržateľnosti a k prírode, interiérový dizajn 2023 bude dôsledne zohľadňovať myseľ a telo majiteľa domu. Ľudia budú viac premýšľať o tom, ako sa cítia vďaka dizajnu interiéru domu, a dizajnéri budú riešiť, ako klientov môže urobiť dizajn šťastnejšími, zdravšími a produktívnejšími v ich priestore.

3. Viacúčelové interiéry

Aj v roku 2023 zostáva trendom funkcionalita a miestnosti budú slúžiť viacerým funkciám. Pandémia nás naučila tráviť viac času doma, navyše množstvo ľudí sa už z home office do práce nevrátilo. Interiér je potrebné využívať naplno a často je nutné skĺbiť viaceré funkcie do jednej miestnosti. Flexibila interiérov bude veľmi dôležitý aspekt pri návrhoch aj v nasledujúcom roku.

4. Bohaté, sýte odtiene a ambientné priestory

Už v roku 2022 sme videli posun od bielych interiérov k farebným bohémskym priestorom. Pokračujeme. V roku 2023 sa do centra pozornosti dostanú aj sýtočervené, hnedé a zelené farby. Popri dramatickejších témach sa vraj vracia aj gotika. Vidíme čoraz viac čiernych dekorácií a farieb, ktoré vytvárajú náladovú atmosféru.

5. Krivky

Veľmi dlhú dobu boli moderné hranaté veci, ale vidíme, že tento trend ustupuje a do popredia sa dostáva viac kriviek a nábytok sa začína zaoblovať. Dokonca aj úchytky sú o niečo okrúhlejšie.

6. Organizácia a upratovanie

Už niekoľko rokov je trendom dokonalá organizácia a upratovanie. V súvislosti s touto témou vzrástol počet kníh aj seriálov na streamovacích platformách s odporúčaniami na upratovanie. To má vplyv aj na veľký trend roku 2023. Túžba po otvorených poličkách a sklenených predných dvierkach bude menšia. Zákazníci budú chcieť funkčné priestory a nábytok, v ktorom sa budú dať veci dobre usporiadať, uzavrieť a schovať.

Trendy sledujeme a radi ich zahrnieme do návrhov interiérového dizajnu s citlivým ohľadom na vkus a preferencie klienta. Kontaktujte nás a  vytvoríme pre vás domov.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy