Ako dosiahnuť nadčasový vzhľad interiéru?

Ako dosiahnuť nadčasový vzhľad interiéru?

Prečo niektoré domy vyzerajú zastarane a unavene, zatiaľ čo iné vždy vyzerajú sviežo a aktuálne? Odpoveďou je nadčasový dizajn, ktorý má zostávajúcu silu a nikdy nebol vytvorený ako dočasný. Je to zariadenie, ktoré nikdy nebolo považované za módny výstrelok alebo trend. Čo robí domáci dizajn nadčasovým?

Ak chcete, aby mal váš domov nadčasový vzhľad, ktorý je dnes rovnako svieži a relevantný, ako bol včera a bude zajtra, potrebujete nájsť vzory, štýly a farby, ktoré sa považujú za „klasické“. Zariaďte si domácnosť tak, aby odolala módnym trendom.

Vytvorte si domov v klasickom štýle

Klasický štýl je trvalý. Pre klasický štýl možno budete chcieť čerpať z gréckej architektúry pomocou silných stĺpov, pruhov, sôch, búst a architektonických líšt. Váš nadčasový domov bude hrať na týchto detailoch. Všetko v svetlých farbách.

Myslite na svoj domov ako na figurínu. Samotný dom je figurína a interiérové detaily sú ako oblečenie umiestnené na figuríne. Chcete ju obliecť vkusne a slušne. Domov, ktorý je nadčasový, využíva prírodné zdroje a vlákna – drevo, kamene, tehly a prírodné vlákna, ako je bavlna.

Zaistite, aby váš domov nevyzeral ako módny výstrelok

Nadčasový dizajn neťahá z trendov – nie je ani avantgardný, rafinovaný, zdobený, ani honosný. Nadčasový dekor v skutočnosti týmto trendom odoláva. Nadčasový dizajn je tichý, nenáročný, jednoduchý a prepracovaný. Tento štýl je navrhnutý tak, aby bol vysoko funkčný, ale zároveň nevýrazný.

Nadčasový štýl je jemný, prispôsobivý a prevyšuje trendy. Je to štýl, ktorý patrí do jeho priestoru aj do jeho prostredia. Určite môžete začleniť ďalšie dizajnové prvky a vytvoriť tak nadčasový vzhľad. Starožitný nábytok môžete umiestniť oproti neutrálnej stene, pod veľký kus moderného alebo súčasného umenia a bude to vyzerať rozprávkovo. Ide o vytváranie pocitu rovnováhy a poriadku. Funkcia je dôležitou podstatou nadčasového dizajnu.

 

Dizajnujte vzhľad, ktorý je funkčný

Nadčasový dizajn je funkčný a rozumný. Je to štýl, ktorý naznačuje pokojnú sebadôveru. Nie je to prehnané, ani to nie je nudné. Nadčasový dizajn je dokonale upravený a proporcionálny. Pri vytváraní tohto funkčného priestoru uvidíte, že by váš nábytok mal perfektne zapadnúť do miestnosti. Mal by patriť do miestnosti a nemal by byť ani príliš veľký na to, aby premohol, ani príliš malý na to, aby sa zdal nedôležitý.

Ak chcete vytvoriť miestnosť, ktorá je nadčasová, vyhýbajte sa nadrozmerným, prehnaným pohovkám, ako aj tým, ktoré sa zdajú byť príliš efektívne. Nadčasový dizajn, podobne ako klasický dizajn, tiež vedie preč od príliš zdobených a príliš rušných vzorov, tvarov a priestorov. Tu je menej často viac.

Zabudnite na farby roka

V dizajne sa veľa hovorí o farbe roka. Pri zaraďovaní vášho domova vo farbe roka buďte opatrní. Mnohé z farieb proste neobstoja v skúške času. Najlepšie by mohlo byť začleniť túto farbu do doplnkov. Zvoľte napríklad obliečky na vankúše alebo deky vo farbe roka a zvyšok zariadenia udržiavajte v nadčasovom štýle a neutrálnych farbách.

Neutrálne farby majú silné zastúpenie v nadčasovom zariadení. Zvýrazňujú priestor bez toho, aby ho preťažili. Vyberajte si preto béžové, sivé a biele farby.

Dosiahnutie nadčasového dizajnu domácnosti je pomerne ľahké. Bývanie by malo byť neutrálne a nič by nemalo pôsobiť rušivo. Zdôraznite čisté línie a tvary a prirodzené architektonické detaily vášho domu. Pridajte klasické farby, ako je tmavozelená, námornícka a čierna, pretože tie dobre dopĺňajú neutrálne farby. Investujte do niekoľkých kusov starožitného nábytku.

Používajte vo svojej domácnosti prírodné materiály – veľa dreva a kameňa. Dbajte na to, aby bol váš nábytok primerane upravený podľa veľkosti miestnosti, v ktorej sa nachádza. Snažte sa vyhnúť neporiadku. Miestnosti by jednoducho mali dýchať jemnosťou a eleganciou.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy