Ako si vybrať to správne zariadenie bytu?

Zariaďovanie bytu je dobrodružstvo a možno práve rozmýšľate, ako a kde začať. Či už máte dostatok priestoru, alebo máte malú garsónku, existuje nekonečne veľa možností nábytku, vďaka ktorému bude váš nový byt vyzerať skvele. So správnymi rozmermi a prioritami si môžete vytvoriť krásny priestor. Máme pre vás štyri praktické tipy, ako si vybrať nábytok do bytu.

Získajte presné rozmery izieb

Vždy je dôležité vedieť, s akým priestorom pracujete. To zaisťuje, že si môžete kúpiť nábytok do bytu, ktorý vám bude dobre slúžiť bez toho, aby ste zaplnili dostupný priestor alebo by ste zistili, že sa vám tam zakúpený nábytok jednoducho nezmestí.  Nečakajte na presťahovanie, aby ste získali rozmery svojho bytu – získajte ich skôr. Dá vám to čas na premyslenie nábytku.

Zamyslite sa nad prioritami svojich nákupov

Môžete byť v pokušení utrácať za pekné dekorácie, ale najprv sa uistite, že už máte zakúpený všetok potrebný nábytok. Namiesto toho, aby ste kupovali všetko naraz, urobte si zoznam priorít od najnutnejšieho po menej dôležité a nakupujte vo fázach. Táto stratégia vám ušetrí pekných pár eur a zároveň vám poskytne základné zariadenie od prvého dňa bývania. Ak neviete kde začať, začnite so zariadením spálne – ak v byte nič iné nemáte, mali by ste mať aspoň kde spať. S rámom postele, matracom a komodou sa budete rýchlo cítiť ako doma a poskytnú vám pohodlné miesto na spanie hneď od začiatku. Keď už nábytok do spálne máte, prejdite na zariadenie kuchyne a nábytok do obývačky vyberajte nakoniec.

Čo s farbami?

Mnoho bytov má neutrálne farby nábytku aj stien. Ak nemáte oko dizajnéra, je to najlepšia cesta aj pre vás. Výrazné farby môžu byť náročné na kombináciu. Ak chcete priestor oživiť, urobte to s farebnými dekoráciami. Sú lacné a viete ich jednoducho vymeniť za iné.   Mimochodom, keď si urobíte úvodnú prechádzku po svojom novom mieste, odfoťte si každú izbu. Tieto obrázky vám pri nakupovaní pomôžu vybrať nábytok a zladiť nábytok s farbami.

Vyberte funkčné kusy nábytku

Je pravdepodobné, že v byte máte o niečo menej úložného miesta, ako napríklad v dome. Váš nábytok by mal byť funkčný a mal by vám pomáhať na udržaní efektívneho a dýchajúceho priestoru. Ďalším dôležitým aspektom funkčného nábytku je mobilita. Nábytok, ktorý sa ľahko premiestňuje, je najlepšou voľbou pre menšie priestory. Dajú vám možnosť rýchlo premeniť priestor. Napríklad z obývačky sa môže za pár minút stať jedáleň pre väčší počet osôb a po večeri bude z priestoru opäť obývačka. Hľadajte nízkoprofilové sedenie, minimalistické konferenčné stolíky a úložné priestory a pohovky s kolieskami, aby ste čo najlepšie využili svoj životný priestor.

Ak je pre vás výber nábytku náročný, kontaktujte nás. Naši šikovní dizajnéri sú pripravení vám pomôcť. Môžete využiť aj našu službu realizácie na kľúč a nechať si svoj nový byt zariadiť bez starostí.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy