Arketipo Firenze

Arketipo Firenze – objavte kvalitu ručnej výroby

Florencia. Myslíte na umenie a architektúru. Myslíte na starodávne a úplne moderné. Myslíte na skvelé jedlo a skvelé vína a jedinečnú výrobnú tradíciu založenú na stáročiach remeselnej výroby. Myslíte na textil, myslíte na nábytok a myslíte na Arketipo Firenze, pretože táto spoločnosť, teraz jeden z popredných dizajnérov nábytku v celom Taliansku, je základným duchom Florencie.

Slovo Arketipo pochádza zo starogréckeho ἀρχή (arkhē) – čo znamená „princíp“, „pôvod“ – a τύπος (tỳpos), teda „príkladný“, „model“. Takýto evokujúci a ambiciózny názov dokonale vyjadruje poslanie značky: premieňať nápady na originálne a „prvé“ predmety.

V priebehu rokov sa značka Arketipo Firenze pod odborným vedením rozrástla na svetového lídra v oblasti dizajnu nábytku a doplnkov. V súčasnosti je jednou z popredných spoločností zaoberajúcich sa dizajnom produktov v Taliansku a má zastúpenie vo viac ako stovke krajín po celom svete a hrdo vystavuje na najuznávanejších veľtrhoch dizajnu, kdekoľvek sa konajú.

Značka nie je okamžite rozpoznateľná: nevyskočí na vás ako väčšina funky nábytku vyrábaného v súčasnosti. Je to oveľa jemnejšie. Musíte ho skutočne vidieť, skúmať, dotýkať sa ho a cítiť. Dokonca aj vôňa čerstvo opracovanej prírodnej kože, miestne vyrobené látky a ušľachtilé drevo vám prezradí, že tento nábytok nie je vyrobený štandardnými výrobnými postupmi, ani nie je určený pre masový trh, ale je luxusnou zmesou starodávneho remesla, znalostí vekov, inovácie a technológie.

Výsledok má rafinovanú krásu, decentnú farbu a minimalistický tvar a hoci je aktuálny a navrhnutý najmodernejším spôsobom, každému náročnému kupujúcemu by mala byť zrejmá kvalita a história každého kusu.

Objavte dokonalosť ručnej výroby talianskeho nábytku. Radi spolupracujeme so značkou Arketipo Firenze a prinesieme ju do vášho interiéru.

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy