Bohémsky interiér - trend 2022

Bohémsky interiér – trend 2022

Bohémsky alebo boho je štýl, ktorý sa prvýkrát stal populárnym v 60. a 70. rokoch. Zatiaľ čo jeho popularita rokmi klesala, dnes je opäť horúcim trendom interiérového dizajnu. Dnes vám prezradíme, ako môžete dostať boho štýl k vám domov.

Bohémsky interiérový dizajn

Bohémsky interiérový dizajn je známy tým, že je eklektický, farebný, uvoľnený a bezstarostný. Kombinuje globálne inšpirované vzory s jedinečnými dekoratívnymi predmetmi, ktoré rozprávajú príbeh o ľuďoch žijúcich v dome. Bohémsky štýl nemá žiadne definované pravidlá a žiadne dve boho izby nie sú úplne rovnaké.

Farby boho štýlu

Odtiene drahokamov, teplé zemité farby a kov sú bežné farby používané v bohémskom štýle. Keď navrhujeme priestor inšpirovaný boho štýlom, uprednostňujeme neutrálnejšiu základnú farbu stien (bielu, sivú, hnedú), a potom ju doplníme sýtymi farbami. Určite sa však nebojte dať hlbokú, sýtu farbu rovno na steny a doplniť ju o kov či svetlejšie farby.

Obľúbené akcentové farby pre dekoráciu v bohémskom štýle sú smaragdovo zelená, oranžová, purpurová a zafírovo modrá. Pokiaľ ide o bohémske farebné palety, čím odvážnejšie, tým lepšie, aj keď by ste sa mali snažiť o konzistentnú farebnú schému, aby veci nevyzerali príliš ohromujúco a celá pointa boho by sa stratila v minimalizme.

Kombinujte vzory a textúry

Najlepší spôsob, ako dosiahnuť bohémsky štýl interiéru, je kombinovať rôzne vzory, tvary a textúry. Nebojte sa dávať dokopy veci, ktoré vám na prvý pohľad spolu neladia. Rôzne textúry robia miestnosť útulnou a zapájajú zmysly. Textílie, rastliny, koše, umelá kožušina a makramé sú klasické spôsoby, ako pridať textúru do miestností v bohémskom štýle.

Veľa rastlín

Bohémsky priestor jednoducho nie je úplný bez rastlín. Dodávajú textúru, farbu a vytvárajú príjemný pocit. Oživte svoju izbu veľkými rastlinami v kvetináčoch, malými závesnými rastlinami, sukulentmi alebo pokojne aj umelou zeleňou (je lepšia ako žiadna!).

Obľúbené “bohémske” odrody rastlín sú filodendrony, figy, paprade a palmy. Umiestnite ich do závesných makramé kvetináčov, farebných črepníkov alebo do košíkov.

Bohémske vrstvenie

V bohémskom interiérovom dizajne platí, že viac je viac! Vrstvenie je kľúčom k dosiahnutiu bohémskeho vzhľadu, takže nezabudnite pridať prikrývky, koberčeky, tapisérie, vaky na sedenie, svietniky, dekoratívne predmety a nástenné dekorácie/umelecké diela! Vrstvy sú kľúčové pre vytvorenie neformálnej, útulnej atmosféry, ktorú chcete vo svojom bohémskom priestore mať.

Dúfame, že vám naše tipy pomohli spoznať a vytvoriť váš boho interiér. Pokiaľ ide o bohémsky štýl, neexistujú žiadne pravidlá, takže sa pri dekorovaní nebojte popustiť uzdu fantázii. Kombinujte neskombinovateľné, hrajte sa a nezabudnite do toho celého vložiť svoju osobnosť. Bohémske dekorácie by mali rozprávať váš príbeh a obsahovať predmety z vašich ciest, ručne vyrobené predmety alebo rodinné dedičstvá.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy