Interiér 2022

Čo je nové v interiéri 2022

Nový rok so sebou prináša aj nové trendy v interiérovom dizajne a rok 2022 nie je výnimkou. Pripravili sme si pre vás výber noviniek v interiéri 2022 a ktovie, možno vás inšpirujeme. Veď nový rok je dobrou zámienkou na prerobenie vášho domova.

Zbohom, sivá farba! V trende sú odtiene čokoládovej

Teplejšie tóny pôsobia útulnejšie a sú reakciou na presýtenosť studenej šedej. Ľudia sa postupne opäť vracajú k teplejším tónom a v trende sú odtiene čokoládovej. Nájdete ich všade – týka sa to farieb, podláh, povrchových úprav aj jemných dekoračných predmetov, ako sú vankúše a posteľná bielizeň.

Náladové farby a tapety

V roku 2022 budú všade tmavšie a sýtejšie farby. V interiéroch bude prevládať baklažánová, lovecká zelená, čierna, tmavomodrá a teplejšie alternatívy k bielej, ako je tmavohnedá, béžová a krémová. V trende budú aj okázalé tapety s potlačou, napríklad citróny, kvety, rôzne geometrické tvary a pod.

Maximalizmus

Minimalizmus bol posledné roky v trende a ešte niekoľko rokov bude. Postupne sa však k slovu dostáva maximalizmus. Maximalizmus nemusí byť o zahltení priestoru, no rozhodne je o dodaní niečoho extra – vankúše so zamatom s kvetinovou potlačou, strapce, doplnky z drahých kovov, kvalitné materiály či skrinky z 19. storočia.

Tmavé kuchyne

Maximalizmus a tmavé farby (napríklad odtiene čokoládovej) sa prenesú aj do kuchynských interiérov a vystriedajú tak dlhoročne obľúbené svetlé kuchynské linky. Kombinácia tmavej farby a prírodného svetlého dreva a kovu bude v roku 2022 trendová.

Staré poklady

Nábytok na mieru je skvelý a v roku 2022 je trendom dopĺňať nový nábytok o staré, renovované poklady. Hľadajte na blších trhoch alebo u starých rodičoch. Doplníte tak svoj domov o nábytok, ktorý má dušu. Nezabúdajte však stále na funkčné využitie.

Zakrivený (ohýbaný) nábytok

Zakrivený nábytok má pred sebou rozkvet. Ako sa stále odkláňame od priameho minimalizmu a smerujeme k útulnejším interiérom, nábytok je čoraz plastickejší. Rok 2022 bude plný zaobleného, ​​organicky tvarovaného nábytku. Takmer každý výrobca – od ultrašpičkových až po cenovo výhodnejších predajcov – začleňuje do svojho nábytku jemné línie, oblúky a krivky. Ak budete mať šťastie, na bazári natrafíte na tradičné české ohýbané stoličky, ktoré boli veľmi populárne počas socializmu.

Rok 2022 bude plný útulného komfortu, hravých možností a luxusných vylepšení. Trendy sú často založené na tom, čo spoločnosť v súčasnosti potrebuje. Práve teraz, keď sa zotavujú z globálnej zdravotnej krízy a ekonomického napätia, chcú byť ľudia objatí útulným interiérom. Ktorý trend roku 2022 sa vám páči?

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy