Dizajn interiéru hotelovej izby

Dizajn interiéru hotelovej izby

Každý cestovateľ očakáva od dizajnu hotelovej izby niečo iné. Niektorí si vyberajú také, ktoré sú niečím unikátne a jedinečné, a niektorí zas prihliadajú skôr na svoj budget ako na dizajn. Čo by mali mať ale všetky typy a dizajny hotelových izieb spoločné, je ich funkčnosť.

Na aké prvky sa zamerať pri dizajnovaní hotelovej izby?

Osvetlenie

Osvetlenie hotelovej izby, ale i každej inej miestnosti je mimoriadne dôležité. Svetlo v miestnosti vo veľkej miere nastavuje atmosféru. V hotelovej izbe by mala atmosféra vyžarovať pokoj a príťažlivosť.

S osvetlením úzko súvisí aj detail ako vypínače. Umiestnenie vypínačov osvetlenia musí byť také, aby bolo vždy poruke a hneď viditeľné.

Takisto využívajte osvetlenie efektívne. Svetlom zvýraznite také časti izby, ktoré chcete, aby si hosť okamžite všimol.

Kúpeľňa

Jednoduchý dizajn kúpeľní s dostatkom odkladacích priestorov a háčikov na uteráky je v hotelovej izbe dostačujúci. Moderný dizajn kúpeľne je oku lahodiaci, ale nikdy by nemal prekonať jej funkčnosť.

Posteľ

Hlavný účel hotelovej izby by mal spočívať v kvalitnom spánku. Dostatočne veľká posteľ s kvalitným matracom a optimálnym počtom vankúšov je základom každej hotelovej izby.

Nočný stolík pri posteli je samozrejmosťou v každej hotelovej izbe. Nočný stolík slúži nielen na doplnenie celkového dizajnu, ale má aj praktické využitie. Pre mnohých ľudí slúži ako nevyhnutný odkladací priestor na osobné veci, ale v každom prípade je to priestor, kam patrí nočná lampa či iné doplnky.

Paleta farieb

V hotelovej izbe sa snažte docieliť neutrálny odtieň. Množstvo rôznych odtieňov farieb môže na hostí pôsobiť nepríjemne. Nezabudnite využívať aj silu prirodzeného svetla, ktoré dokonale dotvorí celkový dizajn hotelovej izby.

Doplnky

Myslite na to, že mnoho vašich hostí si často zabudne nevyhnutnosti, ako napríklad šampón či sprchový gél. V takomto prípade je vhodné ponúkať základné hygienické produkty v hotelovej kúpeľni.

Doplnky na stenách, ako veľké obrazy či zrkadlá, vedia z obyčajnej hotelovej izby spraviť luxusnú. Ak chcete v hotelovej izbe docieliť moderný dizajn, veľké obrazy sú tou správnou voľbou.

Paleta materiálov

V hotelovej izbe sa predovšetkým využíva materiál ako drevo. Pri dizajnovaní hotelovej izby je vhodné využívať aj recyklované materiály. Jednou z možností je recyklované drevo. Dizajn tohto materiálu pôsobí neutrálne a hostia často takéto materiály oceňujú. Prírodné materiály totiž pôsobia ukľudňujúco a v prípade potreby sústredenia sa túto funkciu spĺňajú vynikajúco.

Všetci sa vieme zhodnúť na tom, že nie je nič lepšie ako plne a funkčne vybavený hotel počas dovolenky či výletu. Cieľom každého hotela je poskytnúť svojim hosťom čo najväčší komfort počas ich ubytovania. Tento efekt jednoducho docielite s tipmi, ktoré sú uvedené vyššie.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy