Do čoho sa pri zariaďovaní oplatí investovať

Do čoho sa pri zariaďovaní oplatí investovať a naopak, kde radšej šetriť?

Nakupovanie dekorácií a zariadenia interiéru môže byť dosť drahé. Nákup nábytku, koberčekov, umeleckých a dekoratívnych doplnkov do jednej izby. Suma sa veľmi rýchlo nazbiera. Je úplne prirodzené, že pri zariadení chcete ušetriť, a preto sme pre vás pripravili niekoľko profesionálnych tipov.

Kde investovať?

Pokiaľ ide o nákup nábytku, existuje niekoľko kľúčových kúskov, za ktoré by ste si mali priplatiť. Nešetrite na pohovke, jedálenskom stole a na čomkoľvek so zásuvkami, ktoré sa často používajú.

Skvelá kvalitná talianska pohovka môže mať vyššiu cenovku ako tie z bežného obchodu, ale vydrží vám mnoho rokov a možno ju prečalúniť, aby ste jej po rokoch vdýchli nový život. Nepresedí sa po roku.

Oplatí sa investovať aj do nábytku na mieru, vďaka ktorému bude zariadenie vašej domácnosti funkčné a využijete aj atypické miesta. Dobrý dizajnér vám vďaka premyslenému nábytku na mieru ušetrí nielen pár eur, ale aj veľa času so zariaďovaním.

Medzi ďalšie položky, na ktoré by ste mali plánovať vyšší rozpočet, patria:

  • masívny jedálenský stôl
  • kvalitná dlažba
  • matrac – pretože dobrý spánok stojí za to
  • čokoľvek, čo vám prináša radosť …pretože váš domov by mal byť plný vecí, ktoré máte radi.

Príležitosti, kde ušetriť peniaze

Existuje niekoľko položiek, pri ktorých  míňanie peňazí nie vždy znamená lepšiu kvalitu alebo lepší celkový vzhľad. Niektoré oblasti na uloženie zahŕňajú:

  • príručné stolíky a nočné stolíky
  • lampy
  • dekoratívne doplnky
  • čelo postele alebo rám postele
  • zrkadlá

Naozaj nie je dôvod utrácať veľa peňazí za príručné stolíky a nočné stolíky, pokiaľ sa do vzhľadu kúsku bezhlavo nezamilujete. Snažte sa mať na nákup čas, to vám pomôže vyhnúť sa impulzívnemu míňaniu peňazí a tiež myslite na to, čo od nákupu chcete – napríklad drahšia cenovka postele vám nemusí priniesť lepší spánok, pretože tu ide naozaj o matrac. Na ráme postele tak môžete ušetriť.

Vždy sa dá nájsť aj stredná zlatá cesta medzi cenou a kvalitou. Mnoho online obchodov ponúka rovnaké položky, preto sa snažte ceny pred nákupom porovnávať.

Pomohli vám naše tipy? Ak potrebujete pomôcť so zariadením vášho domova a máte vyhradený rozpočet, kontaktujte nás. Radi vám vytvoríme krásny priestor, ktorý nebude šokovať vašu peňaženku.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy