akustický prvok

Dôležitosť akustických prvkov v kancelárii

Pri navrhovaní kancelárií na mieru myslíme aj na akustiku, aby sme vám mohli zabezpečiť  priestory pre produktívne podnikanie.

Mnoho spoločností si neuvedomuje, že vykonanie niekoľkých úprav akustického prostredia kancelárie môže mať výhody pre podnikanie. Výsledkom pridania akustických prvkov do dizajnu môže byť zvýšená produktivita a koncentrácia zamestnancov. Pri nedostatku súkromného priestoru môžu mať otvorené kancelárie negatívne účinky, ak nie sú správne navrhnuté.

Zóny pracovného priestoru

Pri navrhovaní kancelárskych priestorov je dôležité pochopiť, na čo sa priestor používa. Pochopením prebiehajúcich činností môžete zistiť, ako by mala byť kancelária zriadená.

Každá z činností vyžaduje veľmi odlišné vizuálne a akustické prostredie pre optimálnu produktivitu. Na vytvorenie zón musia prevládať vizuálne a akustické bariéry, aby sa medzi zónami identifikovali určité línie.

Sústredená individuálna práca – akustické požiadavky

Kancelárska zóna pre sústredenú prácu musí byť oblasťou minimálneho rozptýlenia s vysokou akustickou absorpciou. Mali by existovať individuálne pracovné priestory s vizuálnymi bariérami, ako sú rozdeľovače miestností a akustický nábytok, aby sa znížil prenos hluku z iných zón.

Miesto pre spoluprácu – akustické požiadavky

Priestor na spoluprácu musí byť vhodný pre vysoké hladiny hluku, nízky akustický dozvuk a minimálnu ozvenu. Prenos zvukov by mal byť eliminovaný a zvuky úplne absorbované, aby sa nedostali do iných zón a nerušili.

A čo v prípade univerzálneho miesta?

V oblastiach zmiešaných pracovných činností môže nastať párty efekt, kedy ľudia potrebujú zvýšiť hlas kvôli hladinám hluku, čo následne znamená, že ďalšia osoba musí zvýšiť hlas, aby to kompenzovala, čo vedie k neustálemu zvyšovaniu hladiny hluku. To nie je vôbec produktívne pre sústredenú prácu, ktorá by namiesto toho mala byť úplne oddelená od hladín hluku, čím by sa znížilo rozptyľovanie pracovníkov. Medzi pracovnými zónami by mali byť dostatočné akustické bariéry, aby sa zabezpečilo, že sa medzi zónami neprenesie žiadny hluk, čím sa zabezpečí, že pracovná oblasť pre sústredenú prácu zostane dostatočne tichá.

Hlučná kancelária môže mať vážny dopad na pracovné výsledky vašej firmy. Našťastie  existuje množstvo riešení hluku v kancelárii. Moderné akustické prvky môžu byť dizajnové a budú ladiť s interiérom vašej kancelárie.

Pri návrhoch kancelárie na mieru vždy dbáme aj na zlepšenie akustiky miestnosti podľa toho, na akú prácu je kancelária určená. Kontaktujte nás a pomôžeme vám navrhnúť kanceláriu, v ktorej budú vaši zamestnanci produktívnejší.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Kancelárske interiéry