podlaha, dizajn

Dôležitosť podláh v celkovom interiérovom dizajne

Podlaha je dôležitou súčasťou akéhokoľvek interiéru a môže ľahko spojiť alebo naopak rozbiť váš priestor. Zatiaľ čo naša prvá interakcia s priestorom je vizuálna, prvým fyzickým kontaktom človeka s vaším priestorom je podlaha. Práve podlaha slúži ako základ celkového interiérového dizajnu a v konečnom dôsledku môže ovplyvniť jeho celkový dojem.

Vyberte vhodnú veľkosť, textúru, farbu aj vzor

Dizajn podlahy je zložením vzorov, mierky, farieb a textúry. Formujú sa, aby sa stali jedným prvkom, ktorý dominuje priestoru.

Podlaha má zásadný vplyv na vzhľad a pocit z miestnosti, či už ako neutrálne prostredie, alebo ako dominanta. Veľkosť vzoru má významný vplyv na veľkosť miestnosti, pretože má schopnosť zmenšiť alebo zväčšiť miestnosť.

Textúra podlahy hrá dôležitú úlohu, pretože má priamy vplyv na atmosféru miestnosti. Na dosiahnutie formálneho efektu miestnosti môže byť podlahový materiál jemný a glazovaný, zatiaľ čo drsná a nerovnomerná štruktúra môže poskytnúť prirodzený vzhľad.

Jedným z najsilnejších prvkov v dizajne je farba. Vplyv farieb má zásadný vplyv na našu náladu a môže vyvolať rôzne pocity. Preto netreba podceniť ani farbu podlahy. Vo všeobecnosti platí, že svetlejšie farby pomáhajú zväčšiť veľkosť priestoru, zatiaľ čo tmavšie farby miestnosť zmenšujú.

Investujte do podlahy

Od podlahy ako od jedného z najpoužívanejších povrchov v našej domácnosti sa očakáva, že vydržia neustále používanie a zároveň si zachovajú svoju kvalitu. S obrovským výberom dostupných podlahových krytín je ľahké nechať sa uniesť a zabudnúť na praktické aspekty, ktoré je potrebné vziať do úvahy.

Cena, kvalita a štýl patria medzi najdôležitejšie skúmané prvky pri kúpe podlahy. Aj keď je možné ušetriť peniaze vopred kúpou lacnej podlahy, nevydrží. Navyše, nekvalitnú podlahu je poznať na prvý pohľad. V dizajne sa podlahy považujú za dôležitú investíciu a pre každý rozpočet je k dispozícii množstvo možností od tvrdého dreva po vinyl. Vždy sa dá vybrať podlaha, ktorá bude ladiť s dizajnom vášho domova.

Jedným z najdôležitejších prvkov interiérového dizajnu sú podlahy. Urobte o krok bližšie k navrhnutiu svojho vysnívaného priestoru a kontaktujte nás. Pomôžeme vám zladiť podlahu s vaším interiérom.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy