Dôležitosť používania akustických prvkov v interiéri

Dôležitosť používania akustických prvkov v interiéri

Každý interiér by mal mať rovnako dobrý zvuk ako vzhľad. Miesto, kde pracujeme alebo bývame, by malo lahodiť očiam aj ušiam. Aj preto sa stále viac používajú akustické prvky v interiéri. Dizajnéri pri svojich návrhoch myslia aj na akustiku.

Prečo je pre interiérových dizajnérov dôležitá akustika?

Kvalitu zvuku (a výšku nepríjemného hluku) v akejkoľvek miestnosti si všimnete okamžite. Hluk hrá zásadnú úlohu, keď sa bavíme o kvalite priestoru na prácu alebo na bývanie. Práve preto interiérový dizajnéri riešia pri svojich návrhoch aj akustiku a používanie akustických prvkov, ktoré pomôžu urobiť z každého prostredia raj pre uši a z každej miestnosti príjemný zážitok.

Napríklad taká obývačka. Ak chcete sledovať filmy, s použitím akustických prvkov v obývačke zažijete skvelé sledovanie. Interiéroví dizajnéri starostlivo navrhnú každú miestnosť so správnym druhom požadovanej akustiky.

Keď je miestnosť navrhnutá na konkrétnu činnosť, akustika určuje, ako dobre sa činnosť vykonáva. Je to preto, že akustika môže kontrolovať hladiny hluku v akejkoľvek miestnosti, aby sa znížili vibrácie a ozveny, čím sa vytvorí čistota v kvalite zvuku. Jeden z prvých aspektov navrhovania akéhokoľvek priestoru je založený na úlohe zvuku, ktorú hrá v životnom štýle jeho obyvateľov. Akustika miestnosti by mala byť navrhnutá podľa interiéru miestnosti, jej tvaru, priestoru, vetrania, kvality konštrukcie a materiálov.

 

Faktory ovplyvňujúce návrh akusticky prijateľných priestorov:

● Zvukové požiadavky na priestor.
● Kto, ako a na aký účel priestor využíva.
● Potrebné súkromie a atmosféra.
● Zdroje zvuku vo vnútri aj mimo priestoru.
● Vplyv povrchových materiálov, príslušenstva a nábytku.
● Rozpočet na rekonštrukciu.

Aby ste zaistili, že vaša izba bude mať tú najlepšiu akustiku, mali by ste sa vždy poradiť s odborníkom v oblasti architektúry alebo interiérového dizajnu. Akustiku je možné začleniť do takmer každého typu obytného priestoru v závislosti od požiadaviek.

Pokrok v technológii okolo stavebných materiálov ponúka širokú škálu udržateľných a ľahko integrovaných akustických prvkov, ktoré radi využívajú aj naši dizajnéri. Niektoré prvky je možné použiť bez celkovej rekonštrukcie miestnosti. Ak potrebujete zlepšiť kvalitu zvuku v miestnosti, kontaktujte nás a radi pre vás navrhneme príjemnú miestnosť, ktorá lahodí oku aj ušiam.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy