Jedáleň - srdce domova

Jedáleň ako srdce domova

Všetci sa tešíme na opätovné stretnutie s rodinou a priateľmi. Ak sa nad tým zamyslíte, naše jedálne sú skutočne srdcom našich domovov. Toto sú priestory, kde zdieľame dobré chvíle s rodinou a priateľmi, zabávame sa a vedieme rozhovory. Váš jedálenský kút by mal byť praktický, funkčný a… krásny! Ako na to?

Nechajte sa viesť vaším domovom

Vždy si vyberte štýl dreva a látky, ktorý napodobňuje dizajn vášho domova, a tak dodá vašej miestnosti ten správny šmrnc! To neznamená, že ak žijete vo vidieckom dome z roku 1920, nemôžete mať modernú jedáleň! Miešanie štýlov a časov interiérov funguje, pokiaľ je kontrastný štýl vizuálne obsiahnutý v miestnosti.

Mixujte rôzne štýly nábytku

Dizajn interiéru prešiel dlhou cestou. A ani vy nemusíte mať tradičný stôl so šiestimi stoličkami. Jedálenský nábytok môžete navzájom kombinovať niekoľkými spôsobmi. Skúste zladiť stredné stoličky s dvoma stoličkami po bokoch stola. Môžete pridať dlhú čalúnenú lavicu či zmiešať tri rôzne typy sedenia. Dnešné pravidlá interiérového dizajnu hovoria, že môžeme miešať rôzne farby dreva, pokiaľ majú rovnaký podtón. Môžete kombinovať rôzne vzory a farby látok, pokiaľ dodržiavajú pravidlá farebného kolieska. Váš domov je vaším intímnym priestorom a mal by štýlovo odrážať vašu osobnosť.

Koberec a luster ako základ dizajnu jedálne

Pri výbere koberca vyberte materiál, ktorý sa dá ľahko vyčistiť, napríklad vlnu, a potom sa uistite, že má váš koberec správnu veľkosť. Koberec v jedálni by mal byť dostatočne veľký na to, aby sa okolo stola so stoličkami zmestili ďalšie dva metre koberca. Váš luster v jedálni je hlavným ústredným bodom. Od moderného po tradičný existuje veľa možností a štýlov, ktoré sa hodia k dizajnu vašej izby. Svetlo nad vaším stolom by malo odrážať štýl stola a ďalší nábytok v miestnosti. Váš luster musí byť zavesený tak, aby neškodil očiam sediacich hostí a neprekážal pri konverzácii cez stôl.

My v Ekoma poznáme dôležitosť jedálne. Pripravíme pre vás návrh štýlovej a zároveň funkčnej jedálne, kde bude chutiť celej vašej rodine. Kontaktujte nás.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy