Luxusné interiéry

Luxusné interiéry: 5 trendov, ktoré budú ovládať rok 2020

Najväčší svetový veľtrh nábytku a dizajnu na svete, ktorý sa koná každoročne v Miláne, odhalil trendy, ktoré budú ovládať rok 2020. Okrem jednotlivých kusov nábytku, priniesol množstvo inšpirácií a zaujímavých riešení. Dozvedeli sme sa aj to, že luxusné interiéry budú v tomto roku znovu o precíznom vypracovaní, chuti dotýkať sa aj o spojení s prírodou. Pozrime sa na to, ako by mali podľa svetových návrhárov vyzerať.

1. Používanie prírodných materiálov

Prírodný kameň, rezivo, hrubo opracované kusy dreva stále posúvajú hranice dizajnu. V luxusných interiéroch sa využívajú všetky odtiene dreva a kameňa. Od neutrálnych drevených materiálov cez travertín až po pestrofarebné mramorové dosky. Kameň sme si doteraz vedeli predstaviť len v kuchynskom a kúpeľňovom dizajne, no tento rok sa tento materiál stane aj súčasťou nábytku.

2. Luxusné kuchyne

Pokiaľ ide luxusne vyzerajúcu kuchyňu, existujú dve možnosti, ako ju môžeme vystavať. Tou prvou je schovať všetky spotrebiče do na mieru vyrobených vstavaných skriniek. Vytvoríte tak luxusný a hladký vzhľad svojej kuchyne, ktorá bude pôsobiť takmer vesmírne, a to najmä vtedy, keď si vyberiete lesklú úpravu skriniek. Druhou možnosťou je pochváliť sa luxusnými spotrebičmi a priamo ich vystaviť na obdiv všetkým. Svojou robustnosťou môžu fantasticky dotvoriť celkový dizajn kuchyne. Jej súčasťou môže byť aj štýlový ostrovček, ktorý dokáže slúžiť ako servírovací pult, extra pracovný priestor alebo rozšírenie stola.

3. Doprajte si správne krivky

Návrat ku krivkám a zaujímavým tvarom je jedným z kľúčových trendov roku 2020. Luxusné interiéry definujú zaujímavé jedálenské stoličky, sedacie súpravy či oblé tvary dekorácií a lámp. Ak by vám táto definícia pripomínala 70. roky minulého storočia, nebudete tak ďaleko od pravdy. Základom je dokonalé vypracovanie a nechýba ani lesk. Navyše, súčasný trend sa doslova vyžíva v kontrastoch. Sivo-sivá miestnosť môže získať celkom nový vzhľad len tým, že do nej vložíte zaujímavý prvok zdobený krivkami a detailmi.

4. Materiály príjemné na dotyk

Pleteniny, zaujímavé kombinácie materiálov, ktoré vyčnievajú a lákajú nás dotýkať sa. Luxusné teda neznamená len strojené a presne uložené. Je to aj o uvoľnení a o tom, že veci netreba brať vážne. Aj na luxusnej sedacej súprave alebo na kráľovskom kresle môže byť voľne pohodená husto pletená deka a pri kvalitne vypracovanej talianskej posteli nesmie chýbať koberec s vysokým vlasom, ktorý nám ráno pohladí chodidlá.

5. Príbehy a súvislosti

Kto vyrobil vaše stoličky v kuchyni? Aký príbeh sa ukrýva medzi vankúšmi vašej sedacej súpravy? Poznať príbehy vecí a ľudí, ktorí vytvárajú náš domov alebo kanceláriu je trend, ktorý definuje iný rozmer luxusu. Z obyčajných vecí sa tak stávajú umelecké diela. Preto bude rok 2020 rokom, kedy nábytok dostáva celkom nový rozmer a jeho výrobcovia vystupujú z anonymity.

 

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy