Malá spálňa: ako vyťažiť maximum z minimálneho priestoru návrhom na mieru

Malá spálňa: ako vyťažiť maximum z minimálneho priestoru návrhom na mieru

Zariaďovanie malej spálne môže byť často výzvou. Snažíte sa vyvážiť štýl s funkčnosťou a vytvoriť tak priestor bez neporiadku vhodný na relax. Malé spálne si vyžadujú osobitnú pozornosť a šikovný prístup k zariaďovaniu. Zhromaždili sme pre vás najefektívnejšie tipy, ako využiť malý priestor.

Úložný priestor

Pokiaľ ide o skladovanie v malej spálni, vstavané skrine na mieru vám poskytnú dostatok miesta na uloženie vašich vecí. Mať menšiu spálňu neznamená, že musíte mať menej oblečenia. Chce to len dobrý návrh skrine. Môžete využiť aj rôzne atypické zákutia miestnosti. Závesné skrinky sú vynikajúcim spôsobom, ako pridať ďalší úložný priestor, keď máte málo miesta na podlahe.

Pridajte farbu pomocou doplnkov

Pri zariaďovaní malých spální je jedným z najlepších spôsobov, ako maximalizovať priestor, použiť svetlé a svieže farby. Prirodzene, biela miestnosť zväčší priestor a dodá mu jas. Farby pridávajte opatrne a pomocou doplnkov a dobre zvoleného nábytku. Svetlé pastelové farby dodajú miestnosti šťavu bez toho, aby rušili vzdušnosť a svetlosť miestnosti.

Poschodová posteľ

Poschodová posteľ nie je iba pre deti. “Nadstavba” postele na mieru do vašej spálne je ideálne riešenie, ak má vaša malá spálňa málo miesta na podlahe, ale je veľkorysá na výšku. Poschodová posteľ môže uvoľniť miesto na podlahe napríklad pre pohovku, komodu alebo pracovný stôl na prácu z domu.

Zrkadlá

Doplnkové zrkadlá a zrkadlový nábytok sú šikovným spôsobom, ako do miestnosti pridať svetlo. Vďaka zrkadlám sa každá malá spálňa opticky zväčší. Nebojte sa pohrať s množstvom zrkadiel – skombinujte rôzne veľkosti. Čím viac zrkadiel dáte, tým svetlejšie bude miestnosť pôsobiť. Samozrejme, držte to v rozumnej miere, ak nechcete zo svojej spálne urobiť zrkadlovú miestnosť.

Návrh na mieru

Keď riešite zariadenie malej miestnosti, je veľmi dobré investovať do dizajnéra, ktorý vám vytvorí návrh na mieru a navrhne aj nábytok. Dizajnér dokáže aj atypický kút miestnosti efektívne využiť, to sa vám pri zariadení klasickým nábytkom z reťazca nikdy nepodarí.

Poznáme šikovné spôsoby, ako maximalizovať priestor v malej spálni. Kontaktujte našich dizajnérov a nechajte si vytvoriť návrh na mieru.

 

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy