nové zariadenie v kancelárii

Maximalizujte priestor aj v malej kancelárii – pomôže vám nové zariadenie

Malé kancelárske priestory sú na prvý pohľad problém. Pracovné prostredie hrá dôležitú úlohu v tom, ako sa vaši zamestnanci budú v kancelárii cítiť. Vďaka správnemu rozloženiu kancelárskych priestorov zvýšite produktivitu práce a zlepšíte dobrý dojem z kancelárie aj v očiach vašich klientov. Ako vyťažiť maximum z obmedzeného kancelárskeho priestoru?

Začnite čistením

Prvým krokom k maximalizácii malých kancelárskych priestorov je upratanie. Prejdite si škatule, súbory a priečinky a zahoďte všetko, čo nepotrebujete. Zamerajte sa na to, aby ste vo svojej kancelárii zredukovali čokoľvek, čo v skutočnosti neslúži vášmu tímu, vašim klientom alebo vášmu podniku. Minimalizujte aj uskladnenie papierových dokumentov a zvážte prevod papierov na digitálne súbory uskladnené na pevnom disku.

Analyzujte rozloženie kancelárie

Akonáhle sú vaše kancelárske priestory upratané, je načase sa dobre pozrieť na to, s čím pracujete. Uistite sa, že zmeriate svoj priestor a zamyslite sa nad silnými stránkami a obmedzeniami toho, čo máte. Napríklad: máte veľké okná? Možno ich budete chcieť zdôrazniť, aby sa priestor javil väčší a vzdušnejší. Zamyslite sa nad tým, ako potrebujete zariadiť pracovný priestor a kde bude priestor pre klientov. Viete eliminovať nejaké pracovné stoly a presunúť pracovníkov na home office?

Tipy na maximalizáciu priestoru

Teraz je čas na zariadenie. Pri zariaďovaní pracovného priestoru v kancelárii by ste sa mali držať týchto zásad: veľa prirodzeného svetla, funkčný a flexibilný nábytok.

Veľa prirodzeného svetla spôsobí, že sa váš kancelársky priestor bude javiť väčší, než v skutočnosti je. Ak nemáte k dispozícii veľa prirodzeného osvetlenia, zvážte použitie stropného a nástenného osvetlenia a ušetrite priestor, kam by ste dali stolné alebo stojace lampy. Miestnosť môžete dokonca rozjasniť aj vymaľovaním stien. Svetlejšie odtiene sú viac reflexné a pomôžu miestnosť ešte viac opticky zväčšiť.

Samostatnou kapitolou je nábytok. Ak chcete, aby priestor pôsobil väčší, musíte nábytok eliminovať. Pomôže vám, ak si zvolíte flexibilné kúsky, ktoré majú viaceré využitia. Vyhnite sa veľkému a ťažkému nábytku, vďaka ktorému sa bude váš kancelársky priestor cítiť stiesnene. Malé rohové stoly, rozťahovacie stoly a stoličky a mobilný kancelársky nábytok vám pomôžu naplno využiť malé kancelárske priestory. Nakoniec hľadajte spôsoby, ako flexibilne využívať kancelárske priestory.

My v Ekome poznáme potreby moderných kancelárií a pomôžeme vám zariadiť aj tú vašu. Vypracovaním návrhov vám pomôžeme vytvoriť ideálne rozloženie pracovného priestoru. Budete prekvapení, aká veľká môže byť vaša malá kancelária.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy