práca za stolom postojačky

Nový trend: práca za stolom postojačky. Aké sú benefity a ako prispôsobiť kanceláriu?

Ľudia, ktorí každý deň veľa sedia, majú zvýšené riziko cukrovky, srdcových chorôb a sedenie po celú dobu práce navyše spaľuje veľmi málo kalórií, čo vedie k priberaniu na váhe. Príliš dlhé sedenie je vážne škodlivé pre vaše zdravie. To je pre kancelárskych pracovníkov zásadný problém, pretože väčšinu dňa presedia. Novým trendom je práca postojačky. Ako tomu prispôsobiť kanceláriu?

Pracovné stoly na prácu postojačky by mali byť polohovateľné

Možnosť prispôsobiť pracovnú výšku je obzvlášť dôležitá, aby sa pracovná stanica prispôsobila individuálnej výške pracovníka. Nastaviteľnosť zaisťuje, že pracovník má možnosť vykonávať prácu v  zdravej polohe tela.

Organizácia pracovného priestoru je dôležitá

Mali by ste svojim zamestnancom dopriať dostatok priestoru na pohyb a zmenu polohy tela. Vďaka vstavaným nožným lištám alebo prenosným stupačkám môže pracovník presunúť telesnú hmotnosť z jednej nohy na druhú. Lakťové opierky pre presnú prácu pomáhajú znižovať napätie v nadlaktí a krku. Tam, kde je to možné, by malo byť k dispozícii sedadlo, aby pracovník mohol vykonávať prácu v sede alebo v stoji a tieto polohy striedať.

Benefity práce postojačky

Výhod práce za stolom postojačky je viac. Zvyšuje sa počet svalov zapojených do práce, čo vyrovnáva rozloženie zaťaženia na rôzne časti tela. Dochádza k menšiemu namáhaniu jednotlivých svalov a kĺbov používaných na udržanie vzpriamenej polohy. Zmena polohy tela tiež zlepšuje prekrvenie svalov.

Štúdie ukazujú, že používanie stojaceho stola v práci môže znížiť hladinu cukru v krvi, najmä po obede. Všeobecne sa uznáva, že čím viac času strávite sedením, tým vyššie je riziko vzniku srdcových chorôb. Okrem zdravšieho srdca môže práca postojačky dramaticky znížiť chronické bolesti chrbta spôsobené dlhším sedením. Práca postojačky môže znižovať pocity stresu a zároveň zlepšovať náladu. Všetko to prispieva k zníženiu celkovej únavy či k zlepšeniu kognitívnych funkcií. Efektivita práce sa zlepší, a to sa odrazí aj na výsledkoch vašej firmy.

Na dobre navrhnutom pracovisku má pracovník možnosť vybrať si z rôznych vyvážených pracovných pozícií a často medzi týmito pozíciami striedať. Pomôžeme vám navrhnúť a vyrobiť na mieru nábytok do kancelárie vhodný aj na prácu postojačky. Kontaktujte nás.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Kancelárske interiéry