Obývačka - multifunkčné miesto

Obývačka – multifunkčné miesto pre rodinu

Otvorený koncept obývačky je znakom moderného bývania. Od domácej kancelárie v otvorenej obývačke až po kuchyňu s jedálňou. Obývačka, ktorá funguje ako multifunkčná rodinná izba by mala byť dobre premyslená a navrhnutá tak, aby ste maximalizovali potenciál miestnosti.

Zóny sú základ

Obývačka je dôležité miesto pre rodinnú interakciu. Navrhnite rôzne zóny, napríklad zóny na leňošenie, stolovanie a prácu. Miestnosť bude organizovaná a vďaka multifunkčnému využitiu v nej bude celá rodina s radosťou tráviť svoj čas. Použite jemné textúry a pokojné farby na vytvorenie príjemnej, uvoľnenej atmosféry. Výraznými farbami môžete potom jednotlivé zóny od seba odlíšiť, no priestor ostane prepojený.

Schovajte TV

Ak nechcete, aby bol televízor ústredným bodom obývačky, pokúste sa ho schovať riešením na mieru. Šikovný dizajnér vám navrhne skrinku, ktorá jednoducho schová televízor v čase, keď ho nepoužívate.

Vyberte si správnu pohovku

Použite rohovú pohovku na vymedzenie priestoru na sedenie v multifunkčnom otvorenom obytnom priestore. Pohodlie znásobíte pridaním koberca a konferenčného stolíka. Vymaľujte jednu stenu v tejto oblasti tmavším odtieňom, než aký sa používa vo zvyšku miestnosti. Náladová farba za pohovkou ju zvýrazňuje a robí tak oddychovú zónu ešte príjemnejšou.

Modulárne pohovky poskytujú oveľa väčšiu flexibilitu: jednotlivé časti môžete oddeliť a vytvoriť tak viacero miest na sedenie alebo ich môžete zložiť k sebe a vytvoriť tak pohodlnú pohovku, ktorá je skvelá na sledovanie televízie. Môže to byť zaujímavé riešenie.

Vytvorte miesto pre prácu doma

Keďže stále viac z nás pracuje z domu, obývačka často predstavuje miesto aj pre prácu.
Použite konzolový stolík alebo štíhly stôl, ktorý nebude dominovať priestoru, v spojení s pohodlnou stoličkou. Riešením môže byť aj sklápací stolík.

Útulné zákutia

Ak vašu obývačku využíva viacero členov vašej domácnosti, potom porozmýšľajte nad zriadením priestoru, kde si ľudia môžu nájsť svoj kútik. Vytvorte v miestnosti útulné zákutia, kde vaša rodinka môže čítať knihu, počúvať hudbu a pod. Zabudnúť by ste nemali na pohodlné kreslo, ako aj stojaciu lampu a zásuvku na nabíjanie akéhokoľvek zariadenia.

Radi vám pomôžeme vytvoriť multifunkčné miesto pre vašu rodinu. Kontaktujte nás.

 

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy