Obývačka s kuchyňou

Obývačka s kuchyňou: ako opticky predeliť priestor, no zachovať otvorený koncept?

Mnoho moderných domov má otvorené pôdorysy, ktoré spájajú kuchyňu s obývačkou a vytvárajú tak srdce domova. Ak je priestor dostatočne veľký, zaslúži si opticky rozdeliť jednotlivé časti na obývaciu a kuchynskú. Existuje niekoľko zaujímavých riešení.

Rozdeľovacie police do obývačky s kuchyňou

Rozdeľovacie police obývacej izby je možné použiť na vytvorenie optického rozdelenia priestoru, a to bez inštalácie skutočnej steny. Sú vynikajúcimi deliacimi prvkami obývacej izby, pretože dobre využívajú existujúci priestor. Nezabraňujú prirodzenému svetlu, zachovajú pocit vzdušnosti a zároveň slúžia ako odkladací priestor navyše.

Dizajnová zástena

Zástena v modernom kovovom alebo drevenom dizajne slúži ako zaujímavá dekorácia a zároveň rozdelí priestor. Výhodou je, že zásteny sú tenké, a preto zaberajú naozaj málo miesta. Hodia sa teda aj do menších miestností.

Sklenená priečka

Netradičným riešením môže byť sklenená priečka. Existujú posuvné, skladacie aj fixné sklenené priečky v rôznych farbách a dizajnoch. Aj pri tomto riešení je zachovaná priepustnosť prirodzeného svetla a dizajn umožňuje vizuálny prístup do celej miestnosti, no zároveň opticky rozdeľuje miestnosť.

Bar alebo kuchynský ostrov

Veľmi obľúbeným rozdelením spojenej kuchyne s obývačkou je bar alebo kuchynský ostrov. Pridaním kuchynského ostrova vzniká praktický úložný a pracovný priestor navyše. Obývacia a kuchynská časť sa opticky oddelia, no otvorený priestor ostane zachovaný. Pridaním barového sedenia môže vzniknúť nové miesto na komunikáciu s rodinou počas varenia.

Máme radi možnosti, ktoré otvorený priestor ponúka. Kontaktujte nás a naši dizajnéri pre vás vytvoria návrh spojenej kuchyne s obývačkou na mieru.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Kancelárske interiéry