Predstavujeme Viva Magenta – farbu roka 2023 podľa Pantone

Vždy to je veľký deň, keď spoločnosť Pantone oznámi farbu roka. Tohtoročná farba roka sa používa v módnom aj v kozmetickom priemysle a očakáva sa, že sa dostane aj do interiérového dizajnu. Výber farby roka sa takisto, ako aj minulé roky, inšpiroval farbami prírody. Spoločnosť Pantone v porovnaní s inými spoločnosťami vždy vyberá farbu, ktorá má väčšiu sýtosť a ostrosť. Tento rok je to Viva Magenta.

Viva Magenta – Pantone 2023

Silný a živý odtieň červenej farby. Charakterizuje odvážnosť a nebojácnosť a pridáva radostný a optimistický tón do vášho života.

V dnešnej dobe sa snažíme čo najviac čerpať inšpiráciu z prírody a z toho, čo je prirodzeného a originálneho pôvodu. PANTONE 18-1750 Viva Magenta pochádza zo skupiny červených odtieňov, inšpirovaná je červenou kokineálnou farbou. Je jednou z najcennejších farbív, ktoré patria do skupiny červenej farby.

Farba Viva Magenta nás spája s niečím pôvodným, originálnym. Odzrkadľuje silu prírody a pomáha nám budovať vnútornú silu.

Čo znamená Viva Magenta?

Príbeh Viva Magenty je o rovnováhe medzi našimi digitálnymi a fyzickými životmi. V posledných rokoch sme sa viac prikláňali k prirodzenému svetu a k prírode. Farba roka 2023 je reprezentáciou prirodzenosti, zmeny klímy, udržateľnosti a ochrany prírody.

Náš súčasný životný štýl bol inšpiráciou pre výber farby roka. Viva Magenta je perfektným odtieňom. Pôvod tejto farby pochádza z chrobákov, ktorý produkuje karmínové farbivo. Je to farbivo, ktoré sa považuje za najcennejšie, najsilnejšie a najsvetlejšie z danej skupiny farbív.

Tohtoročná farba spája bohatstvo, teplo a silu prírodného sveta s bohatými, otvorenými obzormi digitálneho sveta. Výsledkom je červený odtieň, ktorý oslavuje život, prináša zábavu a evokuje odvážnosť.

S akými farbami ju kombinovať?

Pantone vybral odtiene farieb, ktoré výborne ladia s farbou roka. Je to prevažne paleta farieb v neutrálnych, svetlých odtieňoch, ktoré umožnia farbe roka naozaj vyniknúť, čo je naozaj výhodou v interiérovom dizajne.

Okrem neutrálnych odtieňov Viva Magenta výborne ladí s farbami ako zelená a modrá. Ak chcete farbu roka nechať naozaj vyniknúť, skúste ju skombinovať s tmavosivou.

Viva Magenta je pripravená oživiť každý minimalistický a neutrálne ladený interiér. Kontaktujte nás a pomôžeme vám zakomponovať farbu roka 2023 do vášho interiéru.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy