Samostatný šatník

Samostatný šatník – sen každej ženy

Ktorá zo žien netúži po samostatnej miestnosti, exkluzívne pre jej oblečenie a topánky? Obrovský šatník je jeden z prvkov luxusu, ktorý si nemôže dovoliť každý. Mnoho žien o ňom iba sníva, ale iba malé percento vlastní šatník snov. Ako by mal daný šatník vyzerať a čo všetko by mal správny šatník obsahovať?

Vstavaná skriňa na mieru

Mnoho nových domov či bytov má izbu výhradne iba pre oblečenie. Najčastejšie sa nachádza v blízkosti spálne, okamžite „poruke“ hneď po zobudení. Ak túžite po šatníku, pripravte sa na to, že nebude najlacnejší. Najdrahšou položkou budú vstavané skrine na mieru, ktoré pridajú šatníku šmrnc a vyhovejú presným požiadavkám majiteľa.

Sami zhodnotíte, koľko vecí už vlastníte a koľko vlastniť budete. Niekto obľubuje kabelky, niekto zas topánky či kabáty. Podľa potreby viete zvoliť množstvo políc, šatníkových tyčí či zásuviek. A práve vstavané skrine vám poskytnú dostatok priestoru a prehľadnosť, vďaka ktorej sa vo svojich veciach lepšie zorientujete.

Dobré svetlo ako oporný bod

Prehľadnosť, pocit čistoty a istej súhry prvkov docielite dobrým svetlom v šatníku. Ak vlastníte luxusné kúsky, mnohí majitelia šatníkov majú tendenciu ich vyzdvihnúť a napríklad vysvietiť danú poličku či miesto nad šatníkovými tyčami. Ak nepatríte medzi takýchto „fajnšmekrov“, dbajte na výber vhodného svetla v uličke. Dôkladne si premyslite, ako bude váš budúci šatník vyzerať, koľko zásuviek, tyčí a políc vlastne použijete, dbajte na celkovú statiku, výšku miestnosti (i členov domácnosti), celkový priestor, prítomnosť okien a oblečenia, ktoré reálne využívate.

Ako vyzerá ideálny šatník?

Ako sme už vyššie spomínali, zhodnoťte, koľko vecí vlastníte a koľko ich ešte vlastniť chcete. Na základe toho sa rozhodnete, či potrebujete viac poličiek alebo tyčí. Zásuvky sa využívajú najmä kvôli praktickosti. Ľahko do nich uložíte spodné prádlo, doplnky, ponožky alebo kravaty. Police sú vhodné na uskladnenie riflí, tričiek, kabeliek či topánok. Ľahko ich uložíte a vložíte na potrebné miesto.

Do šatníka tiež môžete zakomponovať doplnky v podobe sošiek alebo parfémov. Nezabúdajte, že pri výbere šírky políc musíte zvoliť zlatý stred, ktorý bude vyhovovať množstvu oblečenia. Priestor na vešanie je azda najdôležitejší. Je vhodný na košele, nohavice, kabáty, bundy, šaty a iné oblečenie, ktoré nechcete pokrčiť.

So správnym umiestnením a dizajnom šatníka vám pomôžeme my v Ekoma design. Vyrábame šatníky na mieru s ľubovoľným množstvom zásuviek, poličiek či tyčí, ktoré sa dajú premiestňovať, a vy tak získate priestor podľa potreby.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy