Šatník na mieru

Šatníky na mieru do malých priestorov

Šatník do malého bytu? To si množstvo ľudí ani nedokáže predstaviť. Ale my vieme, že s dobrým návrhom dizajnu dokážeme šatník dostať aj do tých najmenších izieb tak, aby sa efektívne vyriešila potreba úložného priestoru. Prezradíme vám najlepšie riešenia šatníkov pre malé priestory.

Zvážte vstavané skrine do chodby

Skriňa nemusí byť iba v spálni. Ak bývate v byte, odpoveďou na vaše problémy so skladovaním môže byť vstavaná skriňa. Ideálne, ak sa využije priestor v chodbe. Mnoho novších bytových jednotiek má širšie chodby, ktoré ponúkajú priestor na postavenie šatníka. Využiť môžete celú jednu stenu až po strop. Budeme milo prekvapení, koľko vecí takáto vstavaná skrina schová.

Aj keď nie ste v byte, využiť každý štvorcový centimeter na uskladnenie v malom priestore znamená preskúmať miestnosť, ktorú máte k dispozícii. Určite existuje stena alebo kút, v ktorom by sa dala postaviť vstavaná skriňa. Premyslené plánovanie s dizajnérom vám poskytne úložné riešenia, ktoré vyhovujú vášmu priestoru a uľahčia vám život doma.

Miesto pre kreativitu

Vytvoriť šatník v malom priestore možno bude chcieť zapojiť kreativitu. Napríklad, ak máte skosený strop. Použite rôzne hĺbky a výšky skriniek na rozbitie celkového vzhľadu, najmä ak jedna veľkosť nesedí po celej dĺžke steny. Nebojte sa toho. Rôzna hĺbka skriniek vám poskytne cenné centimetre úložného priestoru navyše. Vytvoríte zaujímavé zoskupenie skriniek, ktoré bude pôsobiť štýlovo a zároveň splní funkciu úložného priestoru. Stačí vybrať správne skrinky a nakombinovať ich na zvolené miesto.

Šatník na mieru

Ak ide o netradičný priestor, najlepším riešením je šatník na mieru. Šikovný dizajnér dokáže navrhnúť šatník presne pre priestor, ktorý máte k dispozícii, a nevadia ani rohy miestností či zakryvenie steny.

Šatník nemusí byť iba pri stene. Hľadajte netradičné miesta, kde by sa dal šatník zakomponovať. Obľúbené sú napríklad schované šatníky pod schodiskom, ktoré vyplnia inak prázdne a často nevyužité miesto. Budete prekvapení, aký šatník sa dá navrhnúť pre váš byt.

Správna povrchová úprava zväčší priestor

Šatník v malom byte nemusí automaticky znamenať, že miestnosť bude vyzerať preplnene. Naopak – pri správne zvolenej povrchovej úprave dokáže šatník alebo vstavaná skriňa opticky zväčšiť priestor. Zrkadlové dvere alebo dvere v svetlej lesklej farbe, či napríklad sklo. To všetko dokáže priestoru pomôcť. Rovnako tak priestor zväčší aj správne osvetlenie, ktoré môže byť zakomponované do šatníka, sklo, osvetlenie. Taktiež neutrálne farby, ktoré splývajú so stenami, zväčšia váš domov.

Ak potrebujete šatník na mieru, kontaktujte nás. My v Ekoma design sa nebojíme žiadneho malého priestoru a dokážeme pre vás navrhnúť šatník, ktorý vyrieši vaše problémy s úložným priestorom.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy