Šatníky na mieru – trendy na rok 2022

Rovnako ako oblečenie a dekorácie, aj šatníky na mieru majú svoje trendy. Ak sa chystáte navrhnúť si nový šatník, určite chcete funkčný priestor, ktorý odráža váš individuálny vkus, no zároveň pôsobí moderne. Dnes vám povieme o šatníkových trendoch na rok 2022, ktoré vám pomôžu pri návrhu šatníka na mieru.

Ako pred každým návrhom, aj pri šatníku je kľúčové začať tým, že si položíte nasledujúce otázky:

  • Prečo potrebujete šatník? Existujú nejaké problémy, ktoré chcete vyriešiť pomocou šatníka na mieru? Odpoveď na tieto otázky urobí šatník pohodlnejším, funkčnejším a praktickejším.
  • Aký priestor mám na šatník na mieru? Umožňuje plocha bytu alebo domu mať v ňom samostatnú šatňu alebo budete riešiť iba veľkú skriňu na mieru ako šatník v nejakej miestnosti?
  • Kto bude využívať šatník? Veľkosť a usporiadanie šatníka priamo závisí od toho, kto bude šatník používať najviac.

Aké sú trendy na rok 2022 pri šatníkoch na mieru?

Vnútorné svetlá

Existuje mnoho spôsobov, ako môžete dostať svetlá do svojich skríň a šatníkov. Svietidlá s LED pásikmi sú cenovo dostupné, ľahko sa montujú a ponúkajú flexibilitu. Závesné svietidlá sú stále populárne alebo môžete nainštalovať malé bodové svietidlá cez strop, aby ste celý priestor zaplavili svetlom. Podlahové osvetlenie je ďalším skvelým spôsobom, ako osvetliť vnútro šatníka.

Otvorená skriňa

Ak máte vo svojej spálni výklenok alebo iný kút, ktorý nie je nevyhnutne dostatočne veľký na šatník, no naozaj ho chcete využiť, zmeňte ho na otvorenú skriňu. Toto riešenie sa najlepšie hodí pre tých, ktorí si pravidelne upratujú obsah šatníka. Na otvorené miesta si môžu dámy vystaviť svoje obľúbené kabelky alebo topánky. Dodá to šatníku vzdušnosť a šmrnc.

Viacúčelový priestor

Šatník môže byť skutočný luxusný priestor a ak máte dostatok miesta, môže sa zo šatníka stať vaša obľúbená miestnosť. Namiesto toho, aby ste celý priestor šatníka venovali oblečeniu a doplnkom, urobte z neho viacúčelový priestor. Môžete pridať toaletný stolík alebo dokonca vytvoriť pohodlný priestor na čítanie.

Dvere z prírodného dreva

Prírodné drevo je elegantné a krásne. V roku 2022 je to veľkým trendom, pretože vytvára teplé a príjemné prostredie. Existuje množstvo prírodných farieb a štýlov dreva, takže si určite nájdete také drevo, ktoré bude zodpovedať vášmu interiéru alebo vašim osobným preferenciám.

Zrkadlové dvere

Zrkadlové dvere sú veľmi obľúbené. Opticky zväčšujú priestor, vytvárajú lepšie svetelné podmienky a plnia aj funkciu zrkadla, ktoré určite oceníte pri obliekaní sa a ladení doplnkov.

Televízory a technológie

Moderné televízory sú ľahké a tenké. To znamená, že ich možno zavesiť kdekoľvek chceme a možno ich nainštalovať na dvere skrine. Do vášho šatníka možno integrovať aj iné typy technológií. Prečo tam nevložiť USB nabíjačky na nabíjanie telefónu, hodiniek a iných nositeľných zariadení?

Trendy môžu byť užitočným východiskovým bodom pri navrhovaní šatníka snov. Pamätajte však, že je dobré sa nimi inšpirovať, no nikdy by nemali byť zodpovedné za diktovanie vašich rozhodnutí. Trendy prichádzajú a odchádzajú, ale funkčnosť bude vždy najdôležitejším hľadiskom tohto šatníkového priestoru. Preto je dôležité spolupracovať so skúsenými dizajnérmi, ktorí vám môžu pomôcť vytvoriť priestor, ktorý je nielen krásny, ale vyhovuje aj vašim potrebám.

Kontaktujte nás

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy