dizajn reštaurácie

Tipy pre dizajn reštaurácie

Dobrá a kvalitná reštaurácia poskytuje okrem skvelého menu aj estetický zážitok. Jedným z viacerých dôvodov, prečo mnohé reštaurácie nemajú taký úspech, aký by si zaslúžili, je neprispôsobenie jej dizajnu.

Dizajn reštaurácie je kľúčom k tomu, aby ju navštívili zákazníci. Na hostí by mal pôsobiť ako magnet a sľubovať im výnimočný kulinársky a zmyslový zážitok. Ak zariaďujete reštauráciu, prípadne hľadáte len tipy, ako ju vylepšiť, tu nájdete niekoľko tipov, ako na to.

1.  Plán rozloženia reštaurácie

Pred vykonaním akejkoľvek zmeny je dôležité mať vypracovaný plán rozloženia či rozmiestnenia vybavenia interiéru. Tento plán by vám mal poskytnúť predstavu o umiestnení, veľkosti a usporiadaní nábytku.

2.  Vytvorte ohromujúci vchod do reštaurácie

Jedným zo spôsobov, ako prilákať zákazníkov do reštaurácie, je mať vstup, ktorý je jedinečný, zaujímavý. V blízkosti vstupu by nemal chýbať názov reštaurácie, ktorý je viditeľný aj z väčšej vzdialenosti. Nezabudnite prispôsobiť tematiku použitú pri vstupe typu vašej reštaurácie. Ak podávate morské plody, zahrňte tematiku vody či oceánu.

3.  Zamerajte sa na svojich zákazníkov

Pri plánovaní dizajnu reštaurácie nezabudnite prihliadať na typ zákazníkov, na ktorých sa chcete zameriavať. Ak sa zameriavate na vysokoškolských študentov, použite svetlé, výrazné farby interiéru, ale aj exteriéru. Ak sú vaša primárna cieľová skupina zákazníkov podnikatelia, udržujte dizajn reštaurácie v modernom, čistom štýle s elegantnými prvkami.

4.  Osvetlenie

V reštaurácii je osvetlenie mimoriadne dôležité. Kombinácia prirodzeného svetla s umelým vytvorí pokojnú a kľudnú atmosféru. Farba svetla je takisto kľúčová, pretože dokáže ovplyvniť náladu a emócie ľudí. Uistite sa, že máte svetlá nastavené tak, aby zodpovedali a dopĺňali celkový vizuál vašej reštaurácie.

5.  Farby

Každá farba má zásadný vplyv na náladu a dokonca i na výber jedla. Vyhnite sa nevkusným alebo nevýrazným farbám. Použite také farby, ktoré opticky presvetlia priestory reštaurácie. Vo všeobecnosti je dôležité zladiť farby interiéru s tematikou reštaurácie a charakteristikou zákazníka.

6.  Stoly

Ak sa chcete vyhnúť monotónnosti reštaurácie, využite rôzne tvary, druhy a výšky stolov. Zároveň dbajte na požiadavky, potreby a hlavne súkromie vašich zákazníkov.

7.  Hudba

Hudba je neodmysliteľnou súčasťou každej reštaurácie. Osloví všetky zmysly a povzbudí zákazníkov ku konzumácii jedla. Typ a hlasitosť hudby takisto úzko súvisí s tematikou reštaurácie.

Pri dizajnovaní reštaurácie sa fantázii a kreativite medze nekladú. Jediným faktorom, ktorý by mal ovplyvňovať jej vizuál, je celková tematika reštaurácie a charakteristika zákazníkov, ktorých chcete do reštaurácie prilákať.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Hotelové a reštauračné interiéry