Trendové kuchyne 2023

Renovácia kuchyne určite nie je každoročná záležitosť. Kuchyňu však možno považovať za srdce domu a pokiaľ ste si jej renováciu naplánovali na rok 2023, ste na správnom mieste.

Aké trendy sú očakávané v roku 2023?

Ostrovčeky v kuchyni zažívajú návrat. V roku 2023 ich budeme vidieť čoraz častejšie, avšak s jediným rozdielom. Roku 2023 budú dominovať najmä ich netradičné tvary. Ako príklad môžeme uviesť ostrovček, ktorý zároveň slúži ako jedálenský stôl. Týmto spôsobom viete v kuchyni efektívne využiť priestor.

Do módy sa vracajú aj teplé odtiene dreva a nebude to inak ani pri výbere kuchyne.

Experimentovanie s farbami, vzormi či dokonca i materiálmi je v roku 2023 veľmi vítané. Nebojte sa kombinovať viaceré vzory a farby. Tmavomodrá s červenou spolu skvelo ladia a v kuchyni ešte viac vyniknú. Miešanie rôznych materiálov na pracovnej doske kuchynskej linky je takisto veľmi obľúbený a očakávaný trend.

Odvážne farby, ako ružová či tmavozelená, sa takisto dostávajú do popredia. Pokiaľ nie ste fanúšikom výrazných farieb a chcete sa držať klasickej farby, ako je napríklad biela, skúste zvoliť jej iný variant – teplá biela. V kuchyni vytvorí príjemnú hrejivú atmosféru.

Dizajnéri predpovedajú aj návrat detailov textilu do kuchýň. Spodné dvierka na kuchynskej linke viete jednoducho vymeniť za záves z látky, ktorý kuchyňu šikovne odlíši a oživí. Tento detail je bežne využívaný vo vidieckych štýloch kuchýň.

Kovové prvky na linke boli obľúbené aj v minulom roku a tento prvok sa prenesie i do roku 2023. Ich využívanie sa môže líšiť práve vo výbere druhu kovu a vo farebnosti. Obľúbené sú medené prvky, ktoré príjemne dotvárajú interiér kuchyne.

Pokiaľ sa rozhodnete pre renováciu kuchyne v roku 2023, určite sa nenechajte obmedzovať na klasiku (biela, čierna farba). Práve tento rok je ideálny, aby ste skúsili experimentovať a vytvorili jedinečný dizajn vo vašej kuchyni.

Kontaktujte nás a pomôžeme vám navrhnúť trendovú kuchyňu.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy