Trendové materiály 2023

Trendové materiály 2023

Príchod nového roka znamená aj príchod nových trendov v interiérovom dizajne. Dizajn sa neustále mení a vyvíja a líši sa aj od vkusu jednotlivca. Každý rok dizajnéri vyberajú materiály, ktoré očakávajú, že budú dominantné. Nižšie si môžete prečítať, ktoré budú na popredných priečkach v roku 2023.

Organické materiály

Prírodné a organické materiály podnecujú ľudí prijať ekologickejšiu ideu v interiéroch. Nielenže nezaťažujú planétu, ale prírodné prvky vnesú do interiéru textúru a teplo, vďaka čomu pôsobí interiér príjemnejšie. Zamerajte sa na výmenu syntetického nábytku za prírodné drevo s certifikátmi FSC. Vyberajte si lokálne produkty, aby ste čo najviac znížili uhlíkovú stopu. Zamerajte sa hlavne na materiály, ako sú ratan, juta a prútie, ktoré sú rovnako krásne a aj trvácne. Dopyt, ale aj ponuka organických a prírodných materiálov neustále rastie, takže nasledovanie tohto trendu bude jednoduché.

Mramor

V dnešnej dobe sa čoraz častejšie vyskytuje textúra mramoru v domácnostiach. Mramor je klasický materiál, ktorý existuje už storočia, a jeho nadčasový vzhľad bude v móde vždy. Každý jeden kúsok mramoru je odlišný a výnimočný. V kuchyni sa najčastejšie využívajú mramorové kuchynské pulty, ktoré pôsobia elegantne. Mramor sa však dá využiť nielen v kuchyni, ale aj v obývacej miestnosti ako konferenčný stolík či v spálni ako dekorácia.

Meď

Kovový materiál vie priniesť do interiéru útulnosť a zaujímavý prvok. Meď patrí medzi jeden z najobľúbenejších kovov v interiéri. Je menej lesklý ako striebro či zlato, ale zároveň vie miestnosť oživiť. Dá sa výborne kombinovať aj s inými druhmi kovov.

Recyklované drevo

Recyklované drevo je výborným materiálom do každého interiéru. Nehovoriac o tom, že je aj šetrný k životnému prostrediu. Drevené podlahy sú v interiéri samozrejmosťou, ale aj iné drevené prvky skvelo dotvárajú celkový imidž interiéru. Drevo je dostupné v početnom množstve vzorov a textúr, preto si každý jednoznačne vie vybrať to svoje. V roku 2023 sa očakáva popularita dreva s rôznymi nedokonalosťami, ktoré zaručia jeho jedinečnosť.

Radi vám poradíme trendové materiály pre váš domov. Kontaktujte nás.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy