interiérový dizajn

Trendy jeseň 2022 interiérový dizajn

Interiéry v štýle 70. rokov sú späť. Luxusné, no útulné interiéry s nádychom vintage. Poďme si tento trend rozmeniť na drobné. Pozrime sa spolu na materiály, farby a vzory, ktoré ovládnu jeseň 2022.

Výrazné farby 70. rokov

Tento trend je o začlenení zemitých tónov, ako je lovecká zelená, horčicová žltá a modrá, s materiálmi ako ratan a bambus. Rok 2022 je celý o zelenej farbe, a preto nás tento trend neprekvapil. Zelená je na vrchole rebríčkov trendov v dizajne za posledných niekoľko rokov. My v Ekome obzvlášť milujeme tlmenú šalviovú variáciu zelenej, ktorá sa dá jednoducho použiť v interiéri. Vyzerá výborne ako farba celého nábytku, steny alebo iba ako akcent v podobe doplnkov.

Ratan a organické materiály

Bezpochyby najrozšírenejším trendom, ktorý túto jeseň uvidíme, je používanie organických materiálov. Od ratanových tekvíc a váz až po kúsky naplaveného dreva a dekorácie z kameňov.

Ekoma tip: Ako dekorácia budú túto jeseň v trende tekvice z prírodných materiálov. Sortiment tekvicových dekorácií, ktorý je k dispozícii tento rok, ponúka širokú škálu možností – od ratanu a kukuričných šupiek až po kameň a drevo. Vybrať si môžete aj vlnené úplety, plédy a iné materiály. Je to jednoduchý spôsob, ako doplniť svoj interiér o trendovú dekoráciu.

Šachovnicové vzory

Ďalší trend, ktorý vidíme všade na jeseň 2022? Šachovnicové vzory. Od nadčasových károvaných doplnkov až po elegantné čiernobiele podlahy. Šachovnica vyžaruje sofistikovanosť a je skvelým spôsobom, ako rozbiť vzhľad inak neutrálnej miestnosti. Toto je však ten typ vzoru, ktorý si vyžaduje zdržanlivosť a víziu – nechcete sa doma cítiť ako v cirkuse. Odporúčame preto konzultovať pridanie šachovnice do interiéru s našimi dizajnérmi, alebo začnite skôr v malom – napríklad v podobe obliečok na vankúše. Mimochodom, šachovnica rozhodne nemusí byť iba čiernobiela. Výborne vyzerá aj kombinácia dvoch svetlých prírodných farieb, ktorá až tak nepúta pozornosť, no doplní neutrálny interiér.

Nábytok z tmavého dreva

Tmavé drevo bolo dizajnérskym favoritom posledných rokov, ktorí sa snažili tmavým nábytkom rozbiť trend moderných škandinávsky inšpirovaných bielo-bielych interiérov, ktoré sú dodnes populárne. Túto jeseň však uvidíme výrazný posun smerom k tmavším dreveným tónom v kombinácii s tlmenými farbami pre útulný vzhľad. Ak sa pozriete na niektorú z najnovších výstav nábytku, všimnete si, že biele lakované stoly a skrinky sú nahradené bohatými tmavými drevenými povrchmi. Tešíme sa, že trendy sa posunuli smerom k útulnosti.

Ak máte záujem vylepšiť svoj interiér, kontaktujte našich dizajnérov. Pripravíme vám návrh, ktorý bude odpovedať na najnovšie trendy, no zároveň si zachová nadčasovú stránku a bude vám roky robiť radosť.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy