Trendy kancelárskeho dizajnu 2023

Trendy kancelárskeho dizajnu 2023

V priebehu posledných rokov sa význam prostredia a dizajnu v kanceláriách výrazne zmenil. Zamestnávatelia v mnohých ohľadoch, a to aj v dizajne kancelárií, prihliadajú na potreby svojich zamestnancov. Ich cieľom je zvýšiť ich produktivitu, čo môže byť výsledkom moderného štýlu kancelárie.

Ktoré trendy kancelárskeho dizajnu dominujú roku 2023?

Pre zamestnávateľov, ktorí chcú prilákať svojich zamestnancov späť do kancelárií po období home-officu, je hlavnou úlohou prispôsobiť priestor pre každého. Čo to znamená? Vytvorte také priestory, ktoré sú vhodné a ľahko sa prispôsobia rôznym situáciám.

Mnoho kancelárií sa premenilo na takzvané otvorené koncepty priestorov. V takomto druhu kancelárie je dôležité vytvoriť aj priestor, ktorý slúži na oddych a väčšie súkromie. Skúste veľký priestor oddeliť deliacou priečkou, sklom či pre ešte väčšie súkromie matným sklom.

Do popredia sa dostáva aj kancelársky priestor, ktorý je zariadený tak, aby čo najmenej vyžaroval striktnú kancelársku atmosféru. Znamená to vytvorenie priestoru, kde sa zamestnanci budú cítiť príjemne, útulne a budú ho považovať za svoj druhý „domov“.

Takúto atmosféru vytvoríte teplými zemitými farbami, ktoré prinášajú do miestnosti mäkkosť.

Trend zemitých a neutrálnych farieb je trendom i predošlých sezón a odhaduje sa, že bude i naďalej pretrvávať. Kancelárie od podlahy až po strop pokryté šedou farbou sú momentálne mimo trendov. Oživenie kancelárie a nasledovanie trendov docielite použitím farieb, ako sú napríklad béžová, slabo zelená či pastelové farby.

Rastliny v kanceláriách sú trendom aj minulých rokov, ktoré pravdepodobne nikdy nevyjdú z módy. V roku 2023 sa však kladie mimoriadny dôraz na prenesenie exteriéru do interiéru. Očakávajte, že v priebehu roka budete často počuť výraz „biofilný dizajn“. Tento výraz znamená integráciu prírodných prvkov do interiéru – kancelárskych priestorov. Z praktického hľadiska to znamená, že v kanceláriách častejšie uvidíme viac než len črepníkové rastliny.

Čo sa týka materiálov v kancelárii, do popredia sa dostáva využívanie drevených prvkov. Je to práve z toho dôvodu, že drevo výborne kontrastuje s počítačmi, klávesnicami, monitormi a inými kancelárskymi nástrojmi. Jednou z vlastností dreva je, že dokáže urobiť akýkoľvek priestor jemnejším, teplejším a útulnejším. Preto sa jednoznačne zamerajte v kanceláriách na výber drevených podláh, stolov či rôznych drevených prvkov, ako sú dekorácie a drevené prvky na stenách.

Moderná realita sa za posledné roky výrazne zmenila a s ňou aj naše pracovné prostredie. Pri pohľade do roku 2023 predpokladáme, že tieto trendy kancelárskeho dizajnu budú naďalej pretrvávať a dokonca i získavať na sile.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Kancelárske interiéry