Zariadenie bytu s domácim miláčikom

Zariadenie bytu s domácim miláčikom: vyberajte odolné materiály

Ak máte domáceho miláčika, vždy budete musieť riešiť chlpy a škrabance. Niektoré materiály sú však odolnejšie ako iné. Objavte naše tipy na odolné materiály, ktoré sú vhodné do bytu s domácim miláčikom.

Koža

Koža je dobrou voľbou pre majiteľov domácich miláčikov, pretože srsť sa na ňu nelepí. Môžete ju jednoducho vysať a použiť špeciálny čistič na kožu. Tak ostane tento materiál pružný a pomerne odolný aj voči pazúrikom. Pravá koža je veľmi hrubá a je nepravdepodobné, že by ju pazúry vášho domáceho maznáčika prepichli.

Plátno

Plátno ako materiál, napríklad ako pokrývka gauča, je obzvlášť dobrou voľbou v domácnostiach s domácimi zvieratami. Odolná bavlnená tkanina sa ľahko nepretrhne a v prípade znečistenia ju môžete jednoducho hodiť do práčky. Plátno je pomerne lacné – najmä pri porovnaní ceny s nákladmi na novú pohovku.

Zamat

Ste prekvapení, že sa zamat dostal do zoznamu? Často sa považuje za materiál s vysokou náročnosťou na údržbu, ale opak je pravdou. Je to jedna z mála tkanín, ktoré dokážu odpudzovať ostré mačacie pazúriky, pretože vďaka špeciálnemu systému tkania nemá žiadne slučky, ktoré by mohli pazúriky zachytiť. Zamat je teda veľmi odolný proti poškriabaniu.

Mikrovlákno

U látok s nízkym vlasom je menej pravdepodobné, že zachytia pachy a pre domáce zvieratá je oveľa ťažšie zachytiť do nich svoje pazúry. Mikrovlákno je cenovo dostupná možnosť a nie je ťažké ho čistiť. Chlpy domácich zvierat sa dajú ľahko povysávať.

Keramické dlaždice

Ideálna dlažba do bytu s domácim miláčikom. Keramika aj porcelán sa ľahko čistia a sú veľmi odolné voči škvrnám v porovnaní s poréznymi prírodnými kameňmi, ako je mramor.

Vinyl

Vinyl ako materiál na podlahy je v súčasnosti veľmi populárny. Je vodeodolný a pomerne odolný voči poškriabaniu. Je mäkší ako dlaždica a bude pohodlnejší pre domáce zvieratá. Vinyl je tiež tichšia možnosť, pretože tlmí zvuk pazúrikov.

S určitým poškodením zariadenia jednoducho musíte rátať, ak máte doma zvieratko. Výber odolných materiálov je preto pri zariaďovaní bytu s domácim miláčikom kľúčový. Vhodné materiály vám pomôžu udržať vzhľad interiéru dlhšie bez známok poškodenia.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy