študentská izba

Zmena detskej izby na študentskú

Postupne, ako deti rastú, ich potreby, záujmy a povinnosti sa menia. To znamená, že prerábanie detskej izby na študentskú je dôležitá súčasť dospievania vášho dieťaťa. Vytvorenie vhodného produktívneho prostredia na učenie a štúdium nemusí byť náročné. Nižšie sa dočítate pár jednoduchých tipov, ako premeniť detskú izbu na priestor, ktorý bude vhodný pre študenta.

Na prvom mieste je poriadok. Prvým krokom k zmene detskej izby na študentskú je zbaviť sa zbytočných vecí, ktoré vaše dieťa už nepoužíva. Ide hlavne o rôzne hračky, dekorácie či rôzne zbytočnosti, ktoré dieťa nevyužíva a naďalej nebude.

Ďalším krokom je príprava a vybavenie izby nábytkom, ktorý zodpovedá veku a potrebám dieťaťa. Ergonomické a funkčné písacie stoly, police na knihy či pohodlná posteľ sú základnou nevyhnutnosťou v študentskej izbe.

Miesto na štúdium, kde sa dieťa cíti zároveň pohodlne a príjemne, je dôležité. Na písací stôl v izbe vyberte miesto, najlepšie pri okne, kde bude najviac prirodzeného svetla. Je dôležité mať na pamäti fakt, že umiestnenie nábytku chrbtom k zdroju svetla vytvára tieň a odrazy. Na druhej strane, príliš veľa priameho svetla môže unavovať oči. Ak pracovný stôl umiestnite priamo pod okno, zvážte kúpu roliet alebo závesov, ktorými sa bude dať svetlo regulovať.

Večerné učenie spríjemníte pridaním stolnej lampy. Pravákom na ľavú stranu písacieho stola a ľavákom zas opačne.

Ďalším dôležitým krokom je organizácia priestoru. Zvážte kúpu rôznych organizérov, ako napríklad políc, vešiakov či krabíc. Takéto úložné priestory vám poslúžia na rôzne drobnosti a izba bude vyzerať na prvý pohľad upratane.

Pokiaľ máte priestor na učenie pripravený, nezabudnite aj na oddychovú zónu. Tento priestor je dôležitou súčasťou každej študentskej izby. Miesto na oddych, kde si študent môže dobiť energiu a zrelaxovať, je takisto dôležité ako miesto na učenie a rozvoj.

Tip na záver, ktorý ocení každý študent. Zásuvka s občerstvením. Počas učenia padne vždy vhod malé občerstvenie, ako napríklad müsli tyčinka alebo granola. Takáto malá dávka energie môže aj vášho študenta doma nakopnúť a motivovať k učeniu.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy