interiér podľa trendov v roku 2023

Ako zariadiť interiér podľa trendov v roku 2023

Trendy v interiéri sa neustále menia. S príchodom nového roka 2023 môžeme očakávať nové dizajny, farby či materiály, ktoré v ňom budú prevládať. Predchádzajúci rok sa niesol v znamení pandémie a vo väčšine prípadov sme sa zdržiavali doma. Rok 2023 nám priniesol viac voľnosti a to sa odrazilo aj v interiérových trendoch.

Ako zariadiť interiér podľa aktuálnych trendov roku 2023?

Farby. Očakávané farby roka 2023 sú podobné ako v predchádzajúcom roku. Sú to hlavne zemité a prirodzené odtiene farieb, ako napríklad tmavozelená, hnedá či béžová. Čo sa líši od minulého roka je to, že do popredia sa dostávajú aj farby, ako napríklad žltá, červená či modrá. Obľúbená je aj farba roka 2023 – Viva Magenta. Prvky týchto farieb v interiéri sa objavujú čoraz častejšie.

Textúry a materiály. V roku 2023 sa do popredia dostávajú prírodné materiály, ako drevo, kameň, keramika a sklo. V roku 2023 budú populárne aj textílie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov. Ide hlavne o jutu, ľan či bavlnu. Hlavnou myšlienkou je kladenie dôrazu na kvalitné a najmä organické materiály.

Dekorácie. V roku 2023 určite pridajte do interiéru vašej domácnosti dekorácie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov spomenutých v bode vyššie. Do popredia sa dostávajú aj abstraktné a minimalistické dekorácie.

Nábytok. Ak zariaďujete interiér v roku 2023, dajte si záležať na funkčnosti a prispôsobení nábytku. V móde budú multifunkčné kúsky nábytku, ktoré si viete prispôsobiť presne podľa seba. Minimalizmus, elegancia a prírodné materiály sú hlavné kritériá pri výbere nábytku v roku 2023.

Osvetlenie. Výber osvetlenia miestnosti musí spĺňať najmä funkčné kritériá. Čo sa týka dizajnu osvetlenia, tak, ako aj ostatné prvky interiéru, nesie sa v prírodných farbách, materiáloch a minimalistickom dizajne.

Rok 2023 sa vo všeobecnosti ponesie v duchu prirodzených, zemitých farieb v kombinácii s výraznejšími. Minimalizmus, funkčnosť a elegancia sú takisto veľmi obľúbené a populárne pojmy v interiérovom dizajne v roku 2023. Tieto trendy vám umožnia vytvoriť prirodzený a príjemný dizajn interiéru, ktorý spĺňa aj požiadavky modernej domácnosti.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy