dizajn interiéru kuchyne

Novostavba si zaslúži dizajn interiéru na mieru

Rozhodli ste sa pre kúpu alebo stavbu nového domu? V takomto prípade je potrebné začať od nuly. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete pristúpiť k dizajnovaniu vášho nového domova. Ak plánujete dizajnovať interiér na mieru, pravdepodobne sa rozhodnete medzi týmito dvomi možnosťami: najmete si architekta, ktorý vám vypracuje plány a následne ich zrealizuje, alebo si budete chcieť poradiť sami a nadizajnovať si svoj nový domov svojpomocne. Rozdiel medzi týmito dvomi možnosťami je obrovský.

Pri využívaní služieb od dizajnéra či architekta je celkový proces omnoho jednoduchší. Ak sa rozhodnete pre túto možnosť, tu sú hlavné dôvody, prečo sa to oplatí.

Architekti myslia na každý jeden detail, ktorý vám nemusí prísť ani len na um. Prácou architekta je vytvoriť čo najlepší možný plán na základe vašich požiadaviek a hlavne rozpočtu. Myslia na veci, ako rozloženie miestností, umiestnenie jednotlivých kusov nábytku či výber doplnkov a materiálov.

Dizajnéri a architekti naplánujú načasovanie a celkový chod dizajnovania interiéru bez toho, aby ste sa tým museli zaoberať vy. Prihliadajú na možné komplikácie a v priebehu celého procesu ich aj vyriešia bez vašich starostí.

Ak si najmete architekta, jeho prácou je nielen nadizajnovať vám dokonalý domov, ale v prvom rade pochopiť vás a vaše preferencie. Dizajnovaniu predchádza spoznanie vás do takej miery, že vedia vaše požiadavky pretaviť do návrhu interiéru vášho dokonalého domova.

Interiérový dizajnér pozná materiály a vyberie také, ktoré sú najvhodnejšie. S nekonečnými možnosťami materiálov, ktoré sa dajú použiť, je dôležité mať pri takýchto rozhodnutiach niekoho, kto vás usmerní. Napríklad kuchyňa vyžaduje kombináciu niekoľkých druhov materiálov. Je potrebné sa rozhodnúť aj medzi typmi a farbami a s pomocou odborníka budú tieto rozhodnutia jednoduchšie.

Dizajnéri sa každodenne stýkajú s rôznymi materiálmi a výrobkami. Preto pri nákupe nenaletia na položky s označením „najnovšie“ na trhu. Chápu celkovú praktickú aplikáciu produktu a vedia, či sa jednotlivé materiály do vašej domácnosti hodia, alebo nie. Starajú sa i o to, aby ste svoje nákupy po rokoch neoľutovali, čím výrazne zvyšujete celkovú hodnotu stavby. Keďže dizajnér pozná váš rozpočet, odporučí vám také materiály, ktoré spadajú do cenového limitu, prípadne vyberie alternatívy k produktom, ktoré môžu byť príliš drahé.

Celkovo možno povedať, že mať interiérového dizajnéra vo svojom tíme je jednou z najprínosnejších vecí, ktoré môžete urobiť pri stavbe domu na mieru. Pomôžu vám objasniť rozhodnutia vo fázach plánovania a zaistia, aby sa počas procesu nič nepokazilo. Postarajú sa o to, aby sa vaše sny premenili na skutočnosť.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy