trendy obývačky

Trendy obývačky 2023

Obývačka je srdcom vášho domova, miestom, kde spolu s rodinou či priateľmi často trávite spoločný čas. Preto je dôležité, aby bola vaša obývačka nielen pohodlná a funkčná, ale aj štýlová a moderná. Ak sa chystáte renovovať či zariaďovať obývaciu miestnosť, inšpirujte sa najnovšími trendmi v dizajne obývačiek.

Drevo je neustále veľmi populárnym materiálom používaným v obývacích miestnostiach. Tvorí príjemný, teplý a prirodzený dojem a je využívané na podlahách, nábytku, obkladoch stien či dekoračných prvkoch. V roku 2023 môžeme očakávať trend hlavne tmavších odtieňov dreva, ktoré sú čoraz viac v obľube.

Súčasný dôraz na ekológiu a environmentálnu ochranu životného prostredia sa odráža aj v trendoch obývačiek. Materiály, ako recyklované drevo, organická bavlna, konopné tkanivo či bambus, sa stávajú čoraz obľúbenejšími.

Kovové prvky v obývačke sa stávajú takisto populárnejšími. Tieto prvky dodávajú obývačke moderný a industriálny vzhľad. Roku 2023 dominujú kovy vo farbách, ako napríklad matná zlatá, čierna či farba mosadze. Kovové prvky sú využívané vo veľkej miere pri doplnkoch, ako napríklad osvetlenie, dekorácie či úchytky na zásuvky.

V roku 2023 je takisto veľmi využívaný takzvaný multifunkčný nábytok, ktorý spĺňa nielen funkčné vlastnosti, ale je i moderný, praktický a trendy. Multifunkčné kusy nábytku môžu byť napríklad rozťahovacie sedačky, stolíky s úložným priestorom či steny so zabudovanými úložnými priestormi.

Rok 2023 sa nesie v znamení kombinácie viacerých štýlov. Kombinácie moderných a vintage prvkov, minimalizmu v spojení s luxusom či kontrast medzi prírodnými a priemyselnými prvkami. Kombinácie protikladných štýlov dodávajú obývačke netradičný a zaujímavý vzhľad.

Trend farebných a vzorových kombinácií sa bude takisto objavovať v priebehu roka 2023. Kombinácia kontrastných farieb, ako sú tmavé a svetlé farby, prípadne neobvyklých farieb, ako napríklad výrazné farby či zemité tóny farieb môžu priniesť do obývačky jedinečný a zaujímavý vzhľad. Takisto vzorované tapety, koberce či poťahy na nábytok sú zaujímavým prvkom, ktorý prinesie do obývacej miestnosti sviežosť.

Rok 2023 reflektuje v dizajnovaní obývačiek mnohé trendy a zmeny v oblasti materiálov, nábytku či vzorov. Prírodné materiály, kombinácia moderného a luxusného nábytku či kombinovanie farieb a vzorov bude dominovať v roku 2023. Na výber je mnoho trendov, ktoré si môžete prispôsobiť vlastným preferenciám a štýlu. Tento rok je aj ideálny skúsiť experimentovať a inovovať obývacie priestory. Veríme, že spomenuté trendy v oblasti obývačiek vám poskytnú vhodnú inšpiráciu a vytvoríte priestor, kde budete môcť relaxovať a tráviť čas so svojimi blízkymi.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy