Dizajnový drevený nábytok: Riva 1920

Dizajnový drevený nábytok: Riva 1920

Riva 1920 má celé storočie skúseností, ktoré sa začali v srdci Brianzy, kolísky exkluzívnej nábytkárskej štvrte v Taliansku.

Hlavným cieľom spoločnosti bolo vytvoriť veľmi kvalitné zariadenie šetrné k životnému prostrediu z trvalo udržateľných surovín: dreva vyťaženého zo znovu zalesnenej a monitorovanej pôdy, ktorá je následne dokončená výlučne 100 % prírodnými olejmi a voskami.

Riva 1920 hľadá tie najlepšie druhy dreva pre svoje výrobky. Používa najmä:

Drevo Kauri

Prastaré drevo z Nového Zélandu, ktorého rozmery z neho robia dokonalý materiál na vytváranie jedinečného dizajnového nábytku. Toto drevo sa ťaží v močiaroch, kde bolo pochované po tisícky rokov, a zachováva si všetky typické vlastnosti čerstvo narezaného dreva.

Dizajnéri v Riva 1920 úspešne vdýchli nový život tomuto vzácnemu drevu vytvorením stolov, ktoré môžu mať dĺžku až 12 m.

Libanonský céder

Tento legendárny strom z Blízkeho východu, známy svojou bujnou vegetáciou, zbiera Riva 1920 z obhospodarovaných lesov alebo tam, kde stromy spadli v dôsledku prírodných udalostí. Z bohato aromatického cédrového dreva sa vyrábajú stoličky, kreslá a taburetky. Je tiež ideálny na výrobu šatníkových skríň a šatní vďaka svojim prirodzeným vlastnostiam odpudzujúcim mole.

Briccole

Briccole sú slávne drevené stĺpy v Benátskej lagúne. Tieto jemné dubové dosky zmenilo počasie, slaná voda a mäkkýše. Po tom, čo ich už nemožno použiť na označenie lodných trás, Riva 1920 ich premení na očarujúce, jedinečné kusy nábytku s bohatým historickým pozadím.

“Novým luxusom je život v trvalo udržateľnom a ekologickom priestore.” – Maurizio Riva.

Objavte remeselne vyrobený nábytok s použitím len toho najlepšieho masívneho dreva. Nábytok Riva 1920 vnesie do vášho domova moderný taliansky dizajn.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy