Ako zariadiť terasu alebo balkón

Máte svoj balkón alebo dokonca terasu? Využite potenciál tohto miesta naplno so správnym zariadením. Malý, stredný alebo veľký, na veľkosti vonkajšieho priestoru nezaleží – všetky sa dajú premeniť na oázu oddychu, kde si budete vychutnávať letné dni.

Outdoorový nábytok na mieru

Nábytok je základ pre vytvorenie príjemného priestoru vonku. Klasický, ale efektívny záhradný nábytok vám umožní čo najlepšie využiť priestor balkónu alebo terasy. Niekedy je naozaj náročné nájsť ideálny outdoorový nábytok, odporúčame vám zveriť návrh nábytku dizajnérovi.

Outdoorový nábytok na mieru vám pomôže užívať si terasu ešte viac. Pri nábytku stavte na kvalitu a nebojte sa zainvestovať trochu viac – vonkajší nábytok je vystavený vplyvom počasia, a preto musíte mať istotu, že vám vydrží dlhšie ako jednu sezónu. Prírodné materiály sú v exteriéri veľmi odolné a ak má nábytok kovové komponenty, vždy sa pýtajte predajcu, či je kov ošetrený proti hrdzi.

Ak máte dostatok miesta, pridajte veľký jedálenský stôl. Bude z neho stredobod vašej terasy a umožní vám vychutnať si dobré jedlo s rodinou alebo s priateľmi.

Osvetlenie

Na predĺženie letných večerov je nevyhnutná inštalácia vonkajšieho osvetlenia. Aj tu máte na výber niekoľko možností. Medzi obľúbené riešenia patria svetelné body na zemi alebo na fasáde, LED pásy alebo pekné lampáše, ktoré sa rozsvietia po zotmení. Riešením môže byť solárne osvetlenie, ktoré má tú výhodu, že nevyžaduje žiadnu elektrickú inštaláciu.  Osvetlenie prispieva k atmosfére vašej terasy.

Nezabudnite vytvoriť zónu na relax

S ležadlom alebo kreslom obklopeným zeleňou sa z terasy stane vaše nové obľúbené miesto. Nie je predsa nič lepšie, ako sa môcť natiahnuť po dlhom dni v práci. Malý stolík na nápoje alebo košík s knihami sú praktické dekorácie, ktoré vedia dodať atmosféru a funkčnosť. Príjemná môže byť hojdačka alebo zavesená hojdacia sieť.  Sviečky z citrónovej trávy vám pomôžu odháňať komáre a ešte viac zútulnia večerný balkón.

Gril je vždy dobrý nápad. V ponuke sú rôzne veľkosti, preto zaručene nájdete taký, ktorý sa zmestí na vašu terasu alebo balkón. Výborným riešením môže byť elektrický gril, ktorý dymom nebude otravovať susedov.

Malý balkón alebo veľká terasa. Kontaktujte nás. Naši dizajnéri pre vás radi premenia vonkajší priestor na extra miestnosť, ktorú budete počas leta milovať.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy