Detská izba na mieru – aké sú novinky?

Vytvoriť detskú izbu na mieru je vždy výzva. Mala by byť útulná i funkčná – mala by obsahovať priestor na štúdium, hry a relaxáciu. A, samozrejme, úložný priestor na veci a hračky. Moderné nápady plánovania, zónovania a zariaďovania detskej izby vám pomôžu vytvoriť pre vaše deti funkčný a šťastný priestor.

Vytvorte deťom zóny

Detská izba je jedna z najfunkčnejších miestností v dome. Dieťa má cez deň na práci veľa vecí: hrá sa, učí sa, odpočíva. Preto by detská izba mala vykonávať aspoň tieto 3 funkcie naraz:

  • tvorivá herňa,
  • miesto na štúdium,
  • pohodlná spálňa.

Konkrétne zóny už závisia od vášho dietaťa, no základom sú tieto tri. Vytvoriť deťom zóny v detskej izbe a osvetliť každú z nich v súlade s jej funkciami.

Transformovateľný interiér detskej izby

Nie vždy máte v detskej izbe dostatok priestoru na vytvorenie samostatných zón. S tým súvisí ďalšia novinka – transformovateľný interiér. Pri príprave na opravy v detskej izbe je lepšie zamerať sa na jednoduché a pohodlné riešenia bez použitia zložitých štruktúr, ktoré sa ľahko menia. Napríklad, z kúta na hranie sa dá ľahko urobiť študovňa sklopením stola a pod.

Okrem toho – deti rýchlo rastú a vy asi nechcete izbu rekonštruovať každé dva roky. Preto stojí za to pamätať na vek dieťaťa. Napríklad, miestnosť vybavená pre škôlkara sa čoskoro bude musieť transformovať tak, aby zodpovedala potrebám školáka, a potom vytvoriť interiér pre teenagera.

Investujte teda do nábytku na mieru, ktorý sa dá ľahko transformovať, rozoberať a prípadne prestavať. A v procese dospievania dieťaťa sa zamerajte len na menenie dekorácií a kozmetické úpravy.

Atypické časti priestoru premeňte na odkladací priestor

Každá izba, aj tá detská, má zákutia, ktoré je ťažké využiť. Požiadajte dizajnéra o návrh atypického nábytku na mieru tak, aby sa takáto časť izby zmenila na úložný priestor. Výborným nápadom sú schody k poschodovej posteli premenené na komodu, nezvyčajná skriňa v strešnom výklenku a pod. Šikovný dizajnér vás svojím riešením určite prekvapí.

Pri riešení detskej izby na mieru je dôležité mať na pamäti, že bezpečnosť dieťaťa je prvoradá. Vyberajte teda ekologický nábytok a materiály, ktoré do ovzdušia nevypúšťajú toxické látky. Presne takto pracujeme my v Ekoma design. Radi vás prekvapíme naším riešením detskej izby na mieru.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy