kvalitná kancelárska stolička

Funkcie, ktoré má iba kvalitná kancelárska stolička

V kancelárskej stoličke trávite naozaj veľa času a preto by mala byť kvalitná. Dobrá kancelárska stolička vám uľahčí prácu a bude priaznivo pôsobiť na vaše zdravie. Kvalitnú kancelársku stoličku spoznáte jednoducho: nebude jej chýbať žiadna z nasledujúcich funkcií.

 

Nastaviteľná výška je základom kancelárskej stoličky

Mali by ste byť schopní nastaviť výšku svojej kancelárskej stoličky podľa svojich potrieb. Pre optimálne pohodlie by ste mali sedieť tak, aby vaše stehná ležali vodorovne s podlahou. Uistite sa, že stolička má možnosť posunúť sedadlo vyššie alebo nižšie.

 

Kvalitná kancelárska stolička má nastaviteľné operadlá

Nastavenie výšky má dnes už takmer každá stolička na trhu, ale kvalitná stolička má aj nastaviteľné operadlo. Vďaka tomu by ste mali  byť schopní umiestniť operadlo tak, aby vyhovovalo vašim preferenciám. Ak je operadlo pripevnené k sedadlu, mali by ste byť schopní posúvať ho dopredu alebo dozadu. Operadlo, ktoré je oddelené od sedadla, by rozhodne malo byť výškovo nastaviteľné.

 

Má kancelárska stolička bedrovú opierku?

Ergonomicky tvarované operadlo na kancelárskej stoličke poskytne chrbtu pohodlie a podporu, ktorú potrebuje. Vyberte si kancelársku stoličku v tvare, ktorý zodpovedá prirodzenému obrysu vašej chrbtice. Dolná časť chrbta by mala byť podopretá tak, aby bola neustále mierne klenutá, aby ste počas dňa nekĺzali. Kvalitná krížová alebo bedrová opierka je nevyhnutná na minimalizáciu namáhania chrbtice pri sedení.

Vyberte priedušný materiál a dostatočné polstrovanie

Materiál, ktorý nechá vaše telo dýchať, je pohodlnejší pri dlhodobom sedení na kancelárskej stoličke. Výplň by mala byť pohodlná na sedenie a najlepšie je vyhnúť sa stoličkám, ktoré sú príliš mäkké alebo príliš tvrdé. Tvrdý povrch bude po niekoľkých hodinách bolestivý a mäkký zase nebude ponúkať dostatočnú podporu.

 

Opierky na ruky a otočné kolieska sú príjemný bonus

Zaobstarajte si kancelársku stoličku s opierkami na ruky. Uľaví sa vášmu krku a pleciam.  Nastaviteľné lakťové opierky vám umožnia pohodlne odpočívať. Schopnosť pohybovať sa na stoličke zvyšuje jej užitočnosť. Mali by ste byť schopní ľahko otočiť stoličku. Vyberte si stoličku s kolieskami určenými pre vašu podlahu.

 

Na záver sa ešte uistite, že všetky ovládacie prvky nastavenia na vašej kancelárskej stoličky sú prístupné zo sedu a nemusíte sa namáhať, aby ste sa k nim dostali. Mali by ste byť schopní nakloniť sa, ísť vyššie alebo nižšie alebo sa otočiť zo sediacej polohy. Veríme, že si vďaka našim tipom vyberiete kvalitnú kancelársku stoličku.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Kancelárske interiéry