luxusný interiér

Materiály, ktoré robia interiér luxusným

Viete, čo robí interiér luxusným? Materiály v ňom. Materiály v luxusnom interiéri by mali byť odolné, no zároveň by mali mať bohaté textúry a farby, ktoré sú príjemné.  Pri návrhu takého interiéru neriešime aktuálne trendy, pozeráme na nadčasovosť a overené materiály. Vždy berieme ohľad na to, aby materiály dotvárali celkový charakter domova a vyvolávať pocit luxusu. Nemali by pôsobiť gýčovo. Aké materiály používame pri návrhu luxusných interiérov?

Zlato v interiéri

Zlato a luxus k sebe neodmysliteľne patria, no so zlatom je potrebné narábať veľmi opatrne. Pri zlate je hranica medzi luxusom a gýčom veľmi tenká, no naši dizajnéri ho hravo zvládnu zakomponovať do interiéru. Pozlátené doplnky, porcelán, nábytok alebo dokonca lustre budú vždy a navždy dodávať interiéru luxus. Mimochodom, v interiéri môžete použiť aj náhrady zlatej farby, ktoré stále vyzerajú úžasne a sú oveľa lacnejšie.

Mramor

Mramor je jedinečne všestranný materiál, ktorý je všeobecne uznávaný pre svoju jedinečnú krásu. Aj keď je originálny mramor veľmi drahý, aj jediný mramorový akcent výrazne zlepšuje luxusný vzhľad interiéru. Je nadčasový, elegantný, odolný a vždy štýlový. Vyzerá dobre na podlahe ako malé doplnky, aj ako doska na kuchynskej linke.

Hodváb a zamat

Slová hodváb alebo zamat sa okamžite spájajú s mäkkosťou, hladkosťou, pohodlím a luxusom. Dekoračné prvky, ako napríklad hodvábne obliečky na vankúše, okamžite zvyšujú komfort spánku a dodávajú interiéru pocit luxusu. Rovnako tak zamatové obliečky alebo závesy zapôsobia na prvý pohľad.

Kovy

Správne použitý kov môže pôsobiť veľmi luxusne. Kovy, ktoré sa práve teraz používajú v modernom luxusnom interiérovom dizajne, sú mosadz, bronz, hliník, nikel a oceľ. Tento trend má pôvod v 60. a 70. rokoch, ale spôsob, akým sa teraz realizuje v interiérovom dizajne, pôsobí sviežo a moderne. Kov je skutočne všestranný a ľahko použiteľný materiál aj v interiéri domu.

Drevo a iné prírodné materiály

Keď sa bavíme o luxusnom interiéri, za zmienku stoja aj prírodné materiály. Prírodné drevo, plátno, kameň alebo koža sú obľúbené textúry, ktoré sa môžu vrstviť, a dizajnu interiéru vášho domova dodajú atraktívny vzhľad. Pri týchto materiáloch je dôležitá textúra.

Kontaktujte nás a odovzdajte projekt svojho luxusného interiéru do dobrých rúk. Dbáme na výber a kombináciu tých správnych materiálov pre každý priestor. Aj váš domov premeníme na luxusný interiér.

 

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Kancelárske interiéry