obývacia zostava

Moderné obývacie zostavy

Nakupujete nábytok do obývačky? Vybrať dokonalú zostavu do obývačky je výzva, ale s niekoľkými jednoduchými krokmi to zvládnete. Vieme, ako má vyzerať moderná obývacia zostava, a pomôžeme vám s výberom do vašej obývačky.

Prečo si dať navrhnúť a vyrobiť obývaciu zostavu na mieru?

Moderná obývacia zostava by mala spĺňať dve základné podmienky: mala by byť nadčasová a funkčná. To znamená, že nábytok by nemal podliehať trendom, mal by byť schopný sa s malou zmenou dekorácie prispôsobiť aktuálnej móde. Mal by byť kvalitný a vydržať vám celé roky.

Zároveň je však dôležité myslieť aj na funkčnosť – priestor, ktorý zostava zaberá, by mal byť logicky a naplno využitý. Toto vám dokáže splniť dizajnér, ktorý navrhne zostavu na mieru.

Ak sa chystáte riešiť zostavu do obývačky sami, nezabudnite na tieto kroky:

  • presné meranie
  • plán rozloženia

Vykonajte presné merania

Je dôležité urobiť presné merania vášho obytného priestoru, najmä, ak nakupujete nábytok online. Váš nový nábytok sa musí nielen rozmerovo zmestiť do vašej obývačky. Zmerajte aj dvere a schodisko vo svojom novom dome, aby ste sa uistili, že po dodaní pohovky sa zmestí cez vaše vchodové dvere.

Naplánujte si rozloženie obývačky

Existujú dva základné koncepty pre plánovanie dispozície vašej obývačky – tradičný a otvorený koncept. Oba ponúkajú klady a zápory a predtým, ako začnete nakupovať veľa nábytku, rozhodnite sa, ktorý štýl vám najviac vyhovuje. Požadovaný typ rozloženia určí, akú zostavu obývačky si vyberiete.

Tradičné rozloženie

Každý priestor vo vašom dome je ohraničený stenami a je určený na konkrétny účel. Určite to poznáte.

Rozloženie otvoreného konceptu

V tomto type dizajnu žiadne steny neohraničujú konkrétny priestor. Namiesto toho sa všetky oblasti zlievajú do jednej. Toto rozloženie je moderné a vidíte ho v novostavbách. Často sa spája kuchyňa s obývačkou. To ovplyvňuje aj rozloženie obývacej zostavy.

Zvážiť by ste mali aj umiestnenie vašej obývačkovej zostavy. Rozloženie zostavy závisí od účelu miestnosti. Ak radi pozeráte televíziu a filmy, pohovka a kreslá by mali smerovať k televízoru, aby mal každý voľný výhľad. Pre nastavenie, ktoré podporuje konverzáciu, umiestnite časti pohovky a kresiel oproti sebe, pričom konferenčný stolík bude ústredným bodom v miestnosti.

Ako vyzerá moderná obývacia zostava?

Moderná obývacia zostava obsahuje multifunkčné moduly, ktoré majú pomerne minimalistický dizajn. Pri otvorenom koncepte môžu byť niektoré časti použité aj na iný účel. Napríklad velká otvorená knižnica môže zľahka oddeliť obývaciu časť od jedálne. Moderná obývacia zostava obsahuje aj kreatívne riešenia, napríklad v sebe schová celú domácu kanceláriu.

Kontaktujte nás. Navrhneme vám zostavu do obývačky na mieru.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy