Študentská izba na mieru

Na čo nezabudnúť pri navrhovaní študentskej izby na mieru

Riešite izbu pre svoje dospievajúce dieťa? Študentská izba na mieru je ideálne riešenie, ktoré vám pomôže využiť každý centimeter miestnosti a vytvoriť funkčný priestor, kde sa vaše dieťa bude cítiť dobre a bude sa mu tam jednoducho študovať. Prezradíme vám, na čo by ste pri navrhovaní študentskej izby nemali zabudnúť.

1. Vytvorte zóny

Vytvorenie vyhradenej zóny bez rozptýlenia je kľúčom k produktívnemu študijnému prostrediu. Vždy, keď je to možné, by študentská izba mala mať priestor iba na učenie. Vytvorte zónu na učenie a zónu určenú na oddych.

Tip: Ak nemáte miesto na tradičný stôl, nástenné sklápacie stoly sú ideálne aj pre najmenšie študentské izby.

2. Dobré osvetlenie

Svetlo je potrebné na vytvorenie produktívneho študijného priestoru. Pokúste sa postaviť malý stôl alebo stôl blízko okna, ktorý by umožnil filtrovanie prirodzeného svetla počas štúdia. Ak miestnosť nemá dostatok prirodzeného svetla, investujte do kvalitného osvetlenia.

3. Myslite na pohodlie

Vyberte stoličku, ktorá ponúka správnu oporu chrbtice aj pohodlie. Najlepšie stoličky na štúdium sú ergonomické. Študentovi doprajte aj kvalitnú posteľ a matrac. Ak je v miestnosti dostatok priestoru, môžete pridať vak, kreslo alebo gauč, kde môže relaxovať.

4. Pridajte veľa odkladacieho priestoru

Nezabudnite, že okrem oblečenia potrebuje vaše dieťa aj priestor na odkladanie kníh, učebníc a podobne. Nezabudnite teda na police, šuflíky a skrine. Pomôžu vám udržiavať priestor organizovaný a čistý.

Tip: Dajte vyrobiť nábytok na mieru, ktorý vám pomôže efektívne využiť aj nepraktické zákutia miestností.

5. Spolupracujte na návrhu dizajnu s vaším dieťaťom

Vaše dospievajúce dieťa už ma vyhranený vkus, a preto je dobré spolupracovať s ním pri návrhu izby. Opýtajte sa ho, čo by ho potešilo, čo vo svoje izbe potrebuje a čo by mu uľahčilo štúdium. Zistite, aké farby sa mu páčia a zakomponujte ich. Iba tak sa vám podarí vytvoriť priestor, ktorý bude milovať.

V prípade, ak potrebujete pomôcť s návrhom študentskej izby na mieru, kontaktujte nás. Naši dizajnéri sa tešia na vašich študentov.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy