'Very Peri', farba roka 2022

‘Very Peri’, farba roka 2022

Každý rok predstavuje Pantone farbu roka. Tento rok je to farba “Very Peri”. Je to dynamický modrý odtieň s fialovočerveným podtónom, ktorý spája vernosť a stálosť modrej s energiou a vzrušením červenej. Farbu v roku 2022 uvidíme v móde aj v interiérovom dizajne.

Žijeme v transformačných časoch. PANTONE 17-3938 Very Peri je symbolom globálneho ducha doby a prechodu, ktorým prechádzame. Ako sa dostávame z intenzívneho obdobia izolácie, naše predstavy a štandardy sa menia a naše fyzické a digitálne životy sa spájajú novými spôsobmi.

Ako sa vyberá farba roka?

Odborníci Pantone vyberajú farbu na nasledujúci rok štúdiom farebných vplyvov na celom svete z rôznych oblastí, ako je zábavný priemysel a filmy vo výrobe, putovné umelecké zbierky a noví umelci, móda, bytové zariadenie, oblasti dizajnu, obľúbené cestovateľské destinácie, ako aj nový životný štýl, herné štýly, sociálno-ekonomické podmienky. Inšpiráciu čerpajú aj z pripravovaných veľkých športových podujatí.

V roku 2022 bol inšpiráciou digitálny dizajn. Digitálny dizajn nám pomáha posúvať hranice reality a otvára dvere do dynamického virtuálneho sveta, kde môžeme objavovať a vytvárať nové farebné možnosti. S trendmi v oblasti hier, rastúcou popularitou sociálnych sietí a rastúcou umeleckou komunitou v digitálnom priestore PANTONE 17-3938 Very Peri ilustruje fúziu moderného života a ako sa farebné trendy v digitálnom svete prejavujú vo fyzickom svete a naopak.

Farba roka Pantone odráža to, čo sa deje v našej globálnej kultúre, vyjadruje to, čo ovláda súčasné dianie vo svete a prežívanie ľudí. Farba roka je vždy odpoveď na tieto udalosti.

V roku 2021 si spoločnosť Pantone vybrala dve farby, keď sa svet zmietal v pandémii koronavírusu – “Ultimate Grey“ a „Illuminating“.

Farba roka sa mení každý rok. Ak chcete zakomponovať farbu roka do svojho interiéru, zvoľte ľahko vymeniteľné doplnky – napríklad obliečky na vankúše, deky, nádoby, obrazy na stenách a pod. Tieto doplnky kombinujte s nábytkom, stenami a veľkými doplnkami v neutrálnych farbách.

 

Pozrite si aj naše realizácie.

Byty a rodinné domy